Remi proti Severnim Korejcem

Nova Gorica, 03.02.2010

Sinoči so igralci Hita Gorice odigrali svojo tretjo, zadnjo tekmo na pripravah v Turčiji. Po zmagi nad madžarskim Vasasom z 1:0 in porazu proti ruskemu Tereku z 1:3 so tokrat remizirali z ekipo 4.25 iz Severne Koreje.

Oba zadetka sta padla v drugem polčasu. Najprej je lastno mrežo zatresel Goriški branilec Matija Škarabot, nakar je za izenačenje poskrbel Goran Galešić, ki se tako uspešno vrača po jesenski poškodbi.

Tekmo je posebej za nd-gorica.com ocenil trener David Peršič: ''Mislim, da smo bili boljši nasprotnik. Tekma je bila izjemno dinamična, saj je bil nasprotnik žilav in razigran. Korejci so majhni in hitri, veliko tečejo, tako da je bil to pravi test za nas. Odigrali smo dobro, poleg doseženega zadetka pa smo imeli še kaj nekaj lepih priložnosti. Vidim, da nam pri realizaciji še veliko manjka, kar bomo morali popraviti.''

Novogoričani se danes vračajo v domače kraje. Jutri in v petek sta predvidoma prosta dneva, v nedeljo pa je na sporedu prijateljska tekma z Livarjem na domačem igrišču.