Začetek v Celju; Peršič: ''Stanje med navdaja z optimizmom.''

Nova Gorica, 26.02.2010

Slovenski prvoligaški klubi bodo jutri dočakali težko pričakovane tekme 23. kroga Prve Lige.

Nogometaši Hita Gorice se bodo v spomladanski del prvenstva podali iz devetega mesta in velikimi pričakovanji za izboljšanje tega rezultata.

Prvo tekmo bodo belo-modri odigrali v soboto ob 14.00 v Celju. Za štirikratne državne prvake zagotovo ne bodo nastopili poškodovani igralci Etien Velikonja, Matej Mlakar, Sebastjan Komel, Gorazd Gorinšek in nazadnje tudi Admir Kršić, ki ima težave z mišico ter Amedej Vetrih, ki ga muči poškodba kolena. Zaradi kartonov bo manjkal Milan Ostrec.

O občutkih pred prvo tekmo je posebej za nd-gorica.com trener David Peršič povedal: ''V Celje odhajamo optimistični. Čeprav se zavedam, da so prijateljske tekme nekaj drugega kot prvenstvene, mi odnos in igra iz pripravljalnega obdobja dajeta vzpodbudo. Fantje so dobro pripravljeni, odnos je pravi, vzdušje dobro. Upam, da se bodo stvari v klubu tudi glede upravnih zadev čimprej postavile na svoje mesto, kar bi vsem nam vlilo še dodatnega motiva. Zavedamo se, da so Celjani na domačem igrišču trd tekmec, kljub temu pa upam, da bodo fantje prikazali dobro tekmo in da iztržimo ugoden rezultat.''

Novogoričani so v letošnji sezoni s Celjani odigrali dve srečanji. Na stadionu Arena Petrol so bili z 2:0 boljši Štajerci, v Novi Gorici pa je bilo 1:1.