Za začetek izjemna zmaga v Celju

Nova Gorica, 27.02.2010

Nogometaši Hita Gorice so danes na stadionu Arena Petrol v Celju sijajno začeli spomladanska del prvenstva.

 Domače CM Celje so premagali kar s 4:1, dva zadetka je dosegel Ivan Brečević.

Trener David Peršič, je na vrata postavil Vasjo Simčiča, v prvo postavo pa prvič uvrstil mlada Matijo Široka in Miho Mevlja, v drugem polčasu je priložnost ponudil tudi Dinu Martinoviču.

Začetek srečanja je bil izenačen, redke priložnosti sta obrambi nasprotnih ekipi vselej zatrli. Hit Gorica je s taktično dobro igro zaustavlja nekaj maloštevilnih domačih poizkusov, do vodstva pa prišla še pred odhodom na odmor. V 41. minuti je Gobec podrl Gorana Cvijanoviča, uspešno pa je z bele točke zadel Enes Demirovič. Toda pred odhodom na odmor je Ivan Brečević še drugič premagal domačega vratarja.

Drugi polčas so belo-modri začeli v ritmu, v kakršnem so v končali prvi del. Goran Cvijanovič je namreč že v drugi minuti s svojim četrtim golom letos povišal na 3:0, za polno domačo mrežo pa je v 72. minuti s svojim drugim golom poskrbel Ivan Brečević.

Toda Novogoričani so tudi med tretjim in zadnjim zadetkom prikazali izjemno igro. Kombinatorika in homogenost sta jih pripeljali do številnih lepih priložnosti, ki pa so tokrat ostale neizkoriščene. Domači so častni zadetek dosegli v 76. minuti.

To je izjemna zmaga Hita Gorice, ki je tako napovedala boj za višja mesta.

Vse ljubitelje nogometa že v tem trenutku Nogometno društvo Gorica vabi, da si v soboto v čimvečjem številu ogledajo domači dvoboj z Dravo, ki je v prvem krogu spomladi ugnala Interblock s 3:1.   

 

CM Celje : Hit Gorica 1:4 (0:2)

Arena Petrol, sodniki: Perič (Kranj), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).

Strelci: 0:1 Demirović (41./11-m), 0:2 Brečević (45.), 0:3 Cvijanović (47.), 0:4 Brečević (72.), 1:4 Bezjak (76.).

CM Celje: Mujčinovič, Brezič, Bezjak, Lovrečič, Urbanč (od 46. Močič), Bakarič, Bjelkanović (od 65. Popović), Kačičnik, Duspara, Gobec, Štraus (od 75. Krljanović).

Hit Gorica: Simčič, Širok (od 90. Fratina), Škarabot, Zarifović, Balažic, Rakušček, M. Mevlja, Demirović (od 80. Arčon), Cvijanović, Galešić (od 73. Martinović), Brečević.

Rumeni kartoni: Kačičnik, Gobec, Brezič; Martinovič.