Bravo, fantje! Za drugo zaporedo zmago je v Športnem parku padla Drava

Nova Gorica, 06.03.2010

Po drugi zaporedni zmagi v spomladanskem delu prvenstva so se belo-modri povzpeli na šesto mesto lestvice.

Za nove tri točke in osmo prvenstveno zmago sta z zadetkoma poskrbela veteran Milan Osterc ter mladi Dino Martinovič, ki je v svojem drugem nastopu dosegel prvi gol v dresu Hita Gorice.

Srečanje proti zelo okrepljeni ptujski Labod Dravi so Novogoričani začeli podjetno. Kombinatorna igra na sredini igrišča ter uspešno delujoča povezava med vsem tremi igralnimi vrstami sta se iz minute v minuto izražali v bolj tekoči in dinamični igri. Čeprav so imeli domači že pred tem kaj nekaj lepih priložnosti, so vodilni zadetek dosegli po akciji Gorana Galešića, Enesa Demirovića in strelca Milana Osterca, ki je zadel iz bližine.

To je bil že letošnji 13 zadetek Prleka v dresu Hita Gorice. Toda vodstvo belo-modrih ni zdržalo dolgo časa. Drava je praktično po edini nevarni akciji prišla do izenačenja, ko je predložek z leve strani v gol spremenil Sead Zilić.

V nadaljevanju so se najprej gostje bolj odprli, toda varovalci Davida Peršiča so po uvodnih izenačenih minutah povem zagospodarili na igrišču. Drava se je na trenutke branila tudi z vsemi nogometaši globoko na svoji polovici, Novogoričani pa so bili pred vrati premalo konkretni. Nekajkrat je odlično posredoval tudi gostujoči vratar Fink, ki je Ptujčane vse do 90. minute držal v igri za osvojitev točke.

Do odločitve je prišlo v sodnikovem dodatku, ko je natančen strel po tleh uspel mlademu Dinu Martinoviču. Z 18 metrov je zadel sam desni spodnji kot gostujočih vrat in se spontano zelo prešerno razveselil svojega prvenca v Prvi ligi.

Z drugo zmago je bil seveda zelo zadovoljen trener David Peršič, ki je za nd-gorica.com povedal: ''Zelo smo veseli te zmage. Mislim, da smo si jo povsem zaslužili. Bila je težka in borbena tekma, imeli smo izjemno veliko število priložnosti. Dolgo časa smo čakali na ta zmagoviti gol, ki smo ga vendarle dosegli. Vesel sem tudi, da mladi igralci dokazujejo svoje sposobnosti. Tudi danes so zaigrali trije dvajsetletniki, kar je za prihodnost kluba zelo dobro. Tudi vnaprej bomo stremeli k temu, da bodo v igro aktivno vključeni igralci, ki prihajajo.''

Hit Gorica : Labod Drava 2:1 (1:1)

Stadion v Športnem parku, sodniki: Goričan (Loče pri Poljčanah), Vozlič (Rogaška Slatina) in Jovanovič (Celje).

Strelci: 1:0 Osterc (32.), 1:1 Zilič (41.), 2:1 Martinović (90.).

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Balažic, Škarabot, Cvijanovič (od 82. Martinovič), Rakušček (od 61. Mevlja), Galešić, Širok, Demirović, Brečević, Ostrec.

Labod Drava: Fink, Pavlovič (od 74. Zečević), Rakovič, Skubic, Fridl, Kelenc, Grabus, Žilić, Zilič (od 67. Trojak), Ugochukwu, Lunder (od 59. Filipović).

Rumeni kartoni: Martinović, Rakušček; Skubic, Ugochukwu, Rakušček.