Tretja zaporedna zmaga!

Nova Gorica, 14.03.2010

Belo-modri so v Lendavi dosegli tretjo zaporedno zmago spomladi. Tokrat so z zadetkom Enesa Demiroviča z 1:0 premagali Nafto.

V prvem polčasu so sicer gledalci spremljali taktično predstavo z malo izdelanimi akcijami. Novogoričani so se s čvrsto postavitvijo na sredini igrišča dobro upirali domačim, ki so sredi polčasa zadeli ovir vrat. Na drugi strani je najlepšo priložnost za belo-modre zamudil branilec Matija Škarabot.

V nadaljevanju so si Naftaši priigrali še nekaj lepih strelov, z izjemo vratnice Vasiljeva pa niso resneje ogrozili gostujočih vrat. Novogoričani so na trenutke pokazali igro iz prvih dveh srečanj, manjkalo pa je nekaj več konkretnosti v napadu.

Edini zadetek na srečanju je padel pet minut pred koncem, ko je siloviti v protinapad potegnil Milan Osterc, Enes Demirovič pa je po Osterčevi podaji dosegel zmagoviti gol.

Novogoričane naslednja prvenstvena tekma čaka v soboto, ko v Športni park prihaja velenjski Rudar, še prej pa bodo v sredo Hitovci v okviru Pokala Hervis gostovali v Domžalah.

Nafta : Hit Gorica 0:1 (0:0)

Športni park Lendava, sodniki: Gosteničnik (Maribor), Rajh (Hajdina), Bezjak (Gorišnica).

Strelec: 0:1 Demirović (85.).

Nafta: Murko, Buzeti, Ošlaj (od 50. S. Kolman), Caban, Bunc, Zemljič, Vasiljev, Čeh, Miljković (od 78. P. Gerenčer), Benko (od 46. Horvat), Volaš.

Hit Gorica: Simčič, Širok, Škarabot, Zarifović, Balažic, M. Mevlja, Cvijanović (od 85. Žigon), Galešič (od 71. Martinović), Demirović, Osterc, Brečević (od 90. N. Mevlja).

Rumeni kartoni: Horvat; N. Mevlja, Žigon.