Odlično! Četrta zaporedna zmaga.

Nova Gorica, 21.03.2010

V sobotnem večeru so se belo-modri veselili četrte zaporedne prvenstvene zmage.

 

Ta jih je popeljala tudi na četrto mesto na prvenstveni razpredelnici. Tako igralci, strokovno vodstvo, uprava kluba kot številni privrženci Hita Gorice pa z nestrpnostjo pričakujejo naslednji teden, ko bodo Novogoričani na dveh domačih tekmah naskakovali dva nova uspeha. Slednja bi jih dokončno vrnila med najboljše slovenske ekipe. Gremo, plavi!  

Srečanje proti velenjskemu Rudarju so bolje začeli domači. Aktiven je bil predvsem Milan Osterc, ki pa mu mreže ni uspelo zatresti. Do vodstva so kljub temu prišli gostje. Vratar Vasja Simčič je v svojem kazenskem prostoru podrl velenjskega napadalca, iz enajstmetrovke pa je Rudarja do vodstva popeljal Rok Kronaveter. V nadaljevanju prvega polčasa smo spremljali izenačeno tekmo, v 29. minuti pa so domači prišli do izenačenja. Demirovič je s prostega strela kratko podal do Ivan Brečevića, ki je s strelom po tleh s pravo bombo premagal gostujočega vratarja.  

V nadaljevanju so bili domači veliko boljši tekmec. Igra na sredini je stekla boljše kot v prvem polčasu, bojevitost in zagnanost igralcev sta bili na visokem nivoju. Zmagovito akcijo sta izpeljala strelec prvega gola Brečevič in Goran Galešić, ki je tudi odigral izjemno dobro tekmo. Galešič je v padcu ob pomoči gostujočega branilca še drugič zatresel mrežo Rudarja.  

Ob doseženem zadetku so imeli Novogoričani na voljo še dve izjemni priložnosti. Strel Demiroviča z okrog 15 metrov je zletel za las čez vrata, medtem ko je mladi Dino Martinovič z atraktivnim lobom meril le malce mimo vrat. Ob koncu je trener David Peršič poleg Martinoviču priložnost ponudil tudi Nejcu Mevlji, še enemu nadarjenemu mlademu nogometašu.  

Novogoričani so tako po četrti zaporedni zmago skočili na zelo dobro četrto mesto. Do konca prvenstva jih loči še natanko deset tekem.  

Hit Gorica : Rudar Velenje 2:1 (1:1)  

Športni park, sodniki: Glažar (Hajdina), Rojko (Ljubljana) in Ploj (Miklavž na Dravskem polju).  

Strelci: 0:1 Kronaveter (14./11 m), 1:1 Brečević (28.), Galešić (67.).  

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Balažic, Škarabot, M. Mevlja, Galešić (od 88. N. Mevlja), Širok, Demirović (od 73. Rakušček), Brečević, Cvijanović, Osterc (od 82. Martinović).  

Rudar Velenje: Savič, Sulejmanović, Cipot, Selimi, Trifkovič (od 75. Tomčak), Grbič (od 83. Stojnić), Golob, Kronaveter, Mujaković (od 74. Tolimir), Jelečević, Metelka.   Rumeni kartoni: Simčič, M. Mevlja, Zarifović; Metelka, Mujaković, Cipot. Rdeč karton: /.