Na povratni tekmi boljše Domžale

Nova Gorica, 24.03.2010

Novogoričanom se na žalost ni uspelo uvrstiti v polfinale slovenskega pokala.

Nogometaši Hita Gorice so imeli pred povratnim srečanjem ugodno začetno pozicijo, saj so na prvi tekmi v gosteh remizirali. Vendar so bili v Športnem parku boljši Domžalčani z 1:0. Ti so edini zadetek na srečanju dosegli že v 22. minuti, ko je z glavo zadel Damir Pekič.

Domači so nastopili brez poškodovanega Milana Osterca, v drugem polčasu pa se je na travnata igrišča po daljšem času vrnil Admir Kršić. Srečanje je bilo v prvem polčasu precej izenačeno, jalovo terensko premoč so sicer imeli domači, ki kljub poizkusom, niso uspeli izenačiti.

V nadaljevanju so Novogoričani goste povsem stisnili na svojo polovico, toda do izrazitih priložnosti ni prišlo. Pletli so le mrežo okrog domžalskih vrat, čistih položajev za strel je bilo zelo malo. Gostje so se večino časa v drugem polčasu branili kar z enajstimi nogometaši, za tako defenzivno postavljeno igro pa domači niso imeli rešitve.

Žal je po vodi splavala lepa priložnost, da bi Novogoričani po izjemnem začetku spomladanskega dela prvenstva lep rezultat dosegli tudi v poklanem tekmovanju.

Kljub izpadu časa za objokovanje ne bo. Že v soboto se namreč v Športnem parku obeta derbi z Mariborčani. Naj spomnimo, da lahko to tekmo gledalci v prvi ligi spremljajo neprekinjeno vse od prvega samostojnega prvenstva Slovenije leta 1991.

 

Povratna tekma četrtfinala pokala Hervis Slovenije
Hit Gorica : Domžale 0:1 (0:1)
Strelec: Pekič 22.

Hit Gorica: Simčič; Širok, Zarifovič, Balažic, Škarabot; Cvijanovič (Martinovič), Demirovič, Rakušček (Kršič), M. Mevlja; Galešić, Brečević. Trener: David Peršič