V soboto ob 18. uri proti Mariboru. Peršič: ''Gradimo na štirih zmagah!''

Nova Gorica, 26.03.2010

V soboto ob 18. uri se bo v Športnem parku pričel derbi prve državne lige. Vabljeni!


Novogoričani so v sredo na domačem igrišču, kljub precej boljši predstavi od nasprotnikov, doživeli prvi poraz spomladi. Če odštejemo tekmi za pokal Slovenije, pa imajo belo-modri še vedno sto odstotni izkupiček prvenstvenih dvobojev.

Tokrat jih v peti prvenstveni tekmi čaka najprestižnejši dvoboj. V Novo Gorico namreč prihajajo nogometaši Maribora, osemkratni slovenski prvaki, aktualni prvaki ter trenutno drugo moštvo na prvenstveni lestvici. Štajerce še vedno vodi Darko Milanič, ki je pred odhodom v Maribor treniral belo-modre.

Domača ekipa se še vedno sooča s precejšnjim številom poškodovanih nogometašev. Etien Velikonja, Gorazd Gorinšek, Matej Mlakar, Sebastjan Komel, Amedej Vetrih in Miha Gregorič so trenutno nedosegljivi, zelo vprašljiv pa je nastop prvega strelca prvenstva Milana Ostreca.

Preostali fantje so zdravi, k sreči se je v moštvo v sredo uspešno vrnil Admir Kršič. Kaznovanih igralcev ni. 

Mariborčani imajo trenutno 12 točk prednosti pred četrtouvršeno četo trenerja Davida Peršiča. Ta se je najprej dotaknil sredinega poraza proti Domžalam: ''Razočaranje po porazu v pokalni tekmi je bilo veliko. Nenazadnje smo od tega tekmovanja vsi pričakovali kar precej, toda ni se nam izšlo. Videli se, da smo bili boljši tekmec, toda gostje so predvsem v drugem polčasu igrali zelo zaprto, tako da je bilo težko zadeti. Če se naenkrat 15 nogometašev zgosti v kazenskem prostoru, je zelo težko odigrati dobro akcijo.''

Pričakovanja pred tekmo z Mariborčani so visoka: ''Po porazu smo se pogovorili in v dveh treningih smo ponovno dvignili moralo igralcem. Mislim, da moramo graditi na teh štirih zaporednih zmagah in ne na enem porazu. Maribor bo zagotovo igral na zmago, kajti lovijo priključek s Koprčani. Ob takšni igri bo tudi za nas veliko lažje. Verjamem, da ne bomo razočarali,'' še pravi Peršič.

Tekma se bo pričela ob 18. uri. Nogometno društvo Gorica vljudno vabi na ogled dvoboja!