Remi z grenkim priokusom

Nova Gorica, 27.03.2010

Kljub vodstvu s 3:1, belo-modrim ni uspelo premagali aktualnih prvakov.

Športni park je po daljšem času doživel pravi športni, nogometni praznik. Novogoričani in Mariborčani so v odprti tekmi navdušili številno občinstvo, ob koncu pa so bili osvojene točke bolj veseli v taboru aktualnih prvakov.

Srečanje so za odtenek boljše začeli gostje, ki so prevladovali na sredini igrišča. Domači v uvodnih minutah niso našli želenega ritma igre. Do prve spremembe je prišlo v 18. minuti, ko je z velike razdalje neubranljivo zadel Armin Bačinovič.

Prejeti zadetek je predramil varovance Davida Peršiča. Ti so iz minute v minuto prevzemali igro v svoje roke. Žoga je bila hitrejša, podaje natančnejše. Izjemno priložnost je po slalomu Gorana Galešića, enega najboljših igralcev tekme, zamudil Goran Cvijanovič. Le nekaj trenutkov zatem je prav slednji prodrl po levi strani in odlično podal Milanu Ostrecu, ki je izenačil.

Veselje se na tribunah še ni niti poleglo, ko je po akcijo Galešića in strelu Osterca žogo v mrežo Štajercev preusmeril Goran Cvijanovič.

V uvodu nadaljevanja enakovredna predstava. Odločnega odziva Mariborčanov na domače vodstvo ni bilo. Belo-modri so po prodoru Osterc in prekršku nad njim dosegli še tretji zadetek, ko je bil iz bele točke uspešen Enes Demirović.

Toda kljub dvojnemu vodstvu Hitu Gorci tekme ni uspelo dobiti. Vijolični so vse bolj pritiskali, domači niso uspeli dovolj umiriti igre. Po podaji iz prostega strela je najprej zadel Andželković, tri minute pred koncem pa je bil po neuspelem poizkusu strela Flavia pri žogi prvi Dragan Jelić in postavil končnih 3:3.

Izredno zanimiva tekma, obilica zadetkov in lepih priložnosti ter dober obisk, so dobri obeti za nadaljevanje spomladanskega dela prvenstva. Novogoričani še naprej ostajajo neporaženi, tokrat pa so po štirih zmagah zabeležili prvi remi. 

Po tekmi je posebej za nd-gorica.com svojo oceno dvoboja podal Goran Galešić: ''Na žalost nismo uspeli zdržati do konca. Imeli smo zelo lepo prednost, odlično smo igrali. Presekal nas je drugi njihov zadetek, po katerem žoge nismo uspeli več zadržati v svoji posesti. Proti prvakom smo pokazali, da smo dobra ekipa. Tudi tokrat je bilo nad menoj storjenih veliko prekrškov, v nekaterih sem se tudi poškodoval. Toda tak je nogomet. Tekma je za nami, v sredo nas proti Interblocku čaka že nova. Tempo je kar hud, najpomembnejše je, da se dobro spočijemo in pripravimo za nadaljnja srečanja.''


Hit Gorica : Maribor 3:3 (2:1)

Športni park, sodniki: Huselja (Velenje), Vozlič (Rogaška Slatina) in Jovanovič (Celje).

Strelci: 0:1 Bačinović (17.), 1:1 Osterc (38.), 2:1 Cvijanović (43), 3:1 Demirović (67./11 m), 3:2 Andjelković (71.), 3:3 Jelić (87.).

Hit Gorica: Simčič, Širok, Zarifović, Balažic, Škarabot, Rakušček (od 69. M. Mevlja), Cvijanović (od 60. Kršić), Galešić, Demirović (od 75. Martinović), Osterc, Brečević.

Maribor: Ranilovič, Andjelković, Džinić, Fileković, Majer, Bačinović (od 84. Bunderla), Mezga (od 46. Flavio), Mertelj, Školnik, Tavares, Plut (od 65. Jelić).

Rumeni kartoni: Širok, Martinović; Bačinović, Mertelj, Fileković, Flavio.
 

 

Foto na naslovnici: Goran Cvijanović, foto: Suzana Uršič / Foto atelje Liquid Sky / ND Gorica

ND Gorica - Vse pravice pridržane