Sedaj je na vrsti Olimpija

Nova Gorica, 02.04.2010

V Ljubljani brez Škarabota, a z Brečevićem

Po petih zmagah in remiju v soboto ob 16.00 belo-modri gostujejo pri Olimpiji. Kot je znano so varovanci Davida Perišča v sredo na stadionu v Spodnji Šiški v Ljubljani, kjer bodo igrali tudi tokrat, tedaj sicer proti Interblocku, zmagali kar s 5:0.  

V petek popoldan so na igrišču ob Kornu opravili še zadnji trening. Kaznovanih igralcev pred srečanjem proti zmajem k sreči ni. Od sredine tekme je rahlo poškodovan bočni branilec Matija Škarabot, ki bo zaradi težav z mišico izpustil vsaj tokratno tekmo. Stanje nekaterih, ki so dalj časa odsotni, se izboljšuje, nihče od njih pa še ne bo pripravljen za igro.  

Trener Peršič bo zaupanje izkazal dosedanjim nosilcem igre. Napadalec Ivan Brečević si je nekoliko odpočil, tako da ga lahko v soboto pričakujemo od prve minute v tandemu z Milanom Ostercem. Mladi Dino Martinović bo začel na klopi.  

Zdrava konkurenca v moštvu vlada tako za položaje na sredini igrišča kot tudi za obrambno vrsto. Prav večje število dobro pripravljenih in uigranih nogometašev pomeni dodano vrednost za belo-modro vrsto. ''Jasno je, da bomo storili vse, da nadaljujemo to serijo pozitivnih rezultatov. Seveda moramo biti previdni, kajti vemo, da je Olimpija dobra ekipa,'' je bil kratek pomočnik trenerja Miran Srebrnič.    

Olimpija se že dalj časa nahaja v krizi. Prejšnjo soboto so klonili proti Interblocku, v sredo pa v gosteh proti Koprčanom, čeprav so imeli v drugem polčasu Ljubljančani kar nekaj lepih akcij. Prav velika ranljivost je lahko njihova pozitivna točka, zato bodo morali biti belo-modri še posebej pazljivi.