Olimpija visoko zmagala, belo-modri trikrat v okvir gola

Nova Gorica, 03.04.2010

Po šestih zaporednih pozitivnih tekmah so Novogoričani tokrat prvič spomladi doživeli poraz.

V Spodnji Šiški je bila kar s 5:0 boljša Olimpija, čeprav so Novogoričani kar trikrat zadeli okvir domačih vrat. Ob tem velja omeniti še izključitev branilca Gregorja Balažica ter zgrešeno enajstmetrovko Ljubljančanov.

Po uvodnih previdnih minutah z obeh strani so Ljubljančani povedli v 18. minuti. Miha Šporar je izkoristil nespretnost novogoriške obrambe. Belo-modri so najlepšo priložnost v prvem delu zamudili prek Enesa Demiroviča. Po prekršku nad Milanom Ostercem je Demirovič izvrstno izvedel prosti strel, a zadel le vratnico. Domači so svojo prednost povišali v zaključnem delu polčasa. Podajo pred gostujoča vrata je izkoristil Luka Prašnikar in zadel za 2:0.

Novogoričani so sicer na trenutke delovali odločno, njihove akcije pa so se praviloma zaključevale tik pred domačim kazenskim prostorom. Obrambna vrsta je precej nihala, kljub temu pa bi lahko z nekaj sreče belo-modri odšli na odmor z ugodnejšim rezultatom.

Druga vratnica Demiroviča

Varovanci Davida Peršiča so odlično začeli drugi polčas. Enes Demirovič je že takoj sprožil nevaren strel in še drugič na tekmi zadel vratnico. Morda ključni trenutek tekme se je pripetil v 52. minuti. Tedaj je Gregor Balažic podrl enega izmed domačih branilcev. Balažic si je prislužil neposreden rdeči karton, Olimpija pa je iz enajstmetrovke zadela le okvir gola.

Igra se je po tem dogodku nekoliko umirila, v 66. minuti pa so si domači po zadetku Davorja Škerjanca priigrali že neulovljivo prednost. Ko je le dve minuti pozneje zadel še Ibrami je bilo srečanje odločeno. Zanimivo, da so oba zadnja zadetka belo-modri prejeli po grobih napakah v igri, saj sta se Olimpijina igralca znašla sama pred vratarjem Vasjo Simčičem.  

Po četrtem prejetem zadetku so se gostje nekoliko otresli domačega naleta. V priložnosti se je najprej znašel Dino Martinovič, nakar je v kazenskem prostoru padel Demirovič. V 81. minuti je Martinović zadel okvir domačih vrat, kar je bil že tretji tovrstni strel Novogoričanov na tokratni tekmi.

Za končni rezultat je tik pred zaključkom s strelom z razdalje poskrbel Rujovič.

Tri domača srečanja

Belo-modrim je prvi letošnji poraz prišel v trenutku pred tremi zaporednimi srečanji na domačem igrišču. V soboto namreč gostijo Domžale. Nato se bodo v Športnem parku v vlogi gostov pomerili z Luko Koprom, nakar bodo na domačem igrišču spet gostitelji.

S podporo številnih navijačev in gledalcev bodo na prihajajočih treh srečanjih zagotovo popravili današnji vtis. Podprite jih tudi vi!
 

Olimpija : Hit Gorica 5:0 (2:0) 

Ljubljana - Stadion v Sp. Šiški, sodniki: Habjanič (Murska Sobota), Rajh (Hajdina), Vukan (Apače).

Strelci: 1:0 Šporar (17.), 2:0 Prašnikar (37.), 3:0 Škerjanc (67.), 4:0 Ibraimi (69.), 5:0 Rujović (89.).

Olimpija: Oblak, Jović, Šporar, Ibraimi (od 71. Idrizi), Rujović, Pokorn (od 80. Dugolin), Kašnik, Prašnikar, M. Cvijanović, Škerjanc, Salkić.

Hit Gorica: Simčič, Zarifović, Balažic, Kršić, Galešić (od 63. Martinović), Širok, Demirović, Brečević (od 55. Nikolič), G. Cvijanović, Rakušček (od 85. M. Mevlja), Osterc. Trener: David Peršič

Rumeni kartoni: Kašnik; Širok, Osterc, Zarifović.
Rdeč karton: Balažic (51.).