Nad Domžale brez Balažica in Galešića, a s Škarabotom

Nova Gorica, 09.04.2010

V soboto ob 18.00 vsi v Športni park. Med tednom remi proti Manzaneseju.

S sobotnim srečanjem proti Domžalam (Športni park ob 18.00) nogometaši Hita Gorice pričenjajo serijo treh tekem na domačem igrišču. Resda bodo prihodnjo soboto proti Luki Kopru nastopili kot gostje, toda kljub temu si obetajo bučno podporo s tribun.  

Še pred zelo mikavnim primorskim derbijem s Koprčani bodo belo-modri tokrat pričakali Domžale. Gostje so varovancem trenerja Davida Peršiča pred kratkim povzročili precejšnje presenečenje, ko si jih z zmago v Športnem parku izločili iz pokalnega tekmovanja. Tudi zato bodo Novogoričani v sobotnem večeru še toliko bolj željni dokazovanja.  

Trener Peršič v petek popoldan na zadnjem treningu pred srečanjem uigrava tokratno začetno postavo. Kot je znano, zaradi kazni nimata pravice nastopa branilec Gregor Balažic in vse boljši ofenzivni zvezni nogometaš Goran Galešić. Menjave zanju še niso določene, pričakovati pa je, da bo obrambo okrepil Dragoljub Nikolič, z nekoliko drugačno postavitvijo napadalne vrste pa bi se lahko na položaj Galešiča preselil Admir Kršič. V ekipo se po manjših težavah z mišico vrača Matija Škarabot.  

Doslej poškodovanih nogometašev še ne gre pričakovati v moštvu. Etien Velikonja sicer že nekaj časa izvaja individualne treninge na nogometnem igrišču. Najbližje popolnemu okrevanju sta v tem trenutku Gorazd Gorinšek in Amedej Vetrih.    

NAPOVED GORICA - DOMŽALE 10.4.2010 - 2

 

 

 

Trener Peršič je igralce med tednom tudi posvaril na trend negativnih rezultatov, ki se lahko ustvari po porazu z Olimpijo in glede na izkušnjo v jesenskem delu. ''Moramo biti mirni in ostali trdno na tleh. Že v ponedeljek sem se pogovoril z igralci. Dejstvo je, da v soboto nismo imeli sreče. Razveseljuje pa me, da smo igrali tudi, ko je Olimpija že visoko povedla. Pride pač takšna tekma. Fantje so to razumeli in čez teden so zelo dobro vadili. Upam, da se proti Domžalam ta zadnji poraz v psihološkem smislu ne bo poznal.''  

Remi z Manzanesejem  

Druga ekipa Hita Gorice je v sredo zvečer v Manzanu v Furlaniji remizirala s tamkajšnjim nižjeligašem Mazanesejem z 2:2 (1:1). Za Novogoričane sta bila uspešna Matija Katanec in Sandi Arčon. ''Fantje, ki manj nastopajo, potrebujejo takšne tekme. Ko jih namreč ekipa rabi, morajo bili v ritmu, sicer se le stežka vključijo v moštvo. Prvi polčas srečanja je bil soliden, v drugem pa se je pojavljalo preveč napak. S takšnimi tekmami bomo nadaljevali tudi v prihodnje,'' je glede tega srečanja povedal Peršič.