Odličen začetek, slab konec

Nova Gorica, 10.04.2010

Po dvojnem vodstvu so belo-modri nesrečno klonili v zadnji minuti.

Srečanja med Novogoričani in Domžalčani so vselej zanimiva in polna doživetij. Nogometaši obeh moštev se temu tudi tokrat niso izneverili in prikazali tekmo preobratov.

Domači so brez kaznovanih Galešića in Balažica začeli izjemno. Milan Osterc je že v 5. minuti s strelom z okrog 15 metrov povedel Novogoričane v vodstvo. To je podvojil Ivan Brečević, ki je po strelu Ostreca s strani in obrambi vratarja žogo potisnil v prazno mrežo. Domači so se po izdatnem vodstvu nekoliko umilili, do svojih priložnosti pa so postopoma prišli tudi Domžalčani. Vse napade gostov je v prvem polčasu zaustavil domači vratar Vasja Simčič.

Hladen tuš za domačo vrsto je prišel že v prvi minuti nadaljevanja. Po globinski podaji je s strani gol za goste dosegel Perme. Igralce Hita Gorice je nenaden prejeti zadetek nekoliko zmedel, tako da so za strnitev svojih vrst potrebovali nekaj časa. Domači so zato imeli jalovo terensko premoč, do čistih strelov pa so prišli redko.

Morda ključni trenutek se je pripetil nekje na sredini drugega polčasa, ko je eden izmed gostujočih branilcev strel Enesa Demiroviča na roku kazenskega prostora zaustavil z roko.

Domžalčani so izenačili v 68. minuti. Mitja Zatkovič se je nenadno odločil za strel z velike razdalje in neubranljivo zadel zgornji desni kot Simčičevih vrat. Do dokončne odločitve pa je prišlo tik pred koncem srečanja. Gostje so v višini kazenskega prostora izvajali avt, žoga pa se je pred domačim vratarjem z dotikom Nejca Mevlje nesrečno skotalila v mrežo.

Skarabot_Pekic.jpg

 

 

 

Matija Škarabot, foto: Suzana Uršič / foto atelje Liquid Sky

Po srečanju je posebej za nd-gorica.com domači zvezni nogometaš Enes Demirović povedal: ''Res smo zelo dobro odprli tekmo. Kontrolirali smo igro, si ustvarili priložnosti, a škoda ker vodstva nismo še povečali. V drugem polčasu nas je presekal prvi njihov gol. Na žalost smo v zadnji minuti izgubili še točko, toda tak je nogomet. Imamo mlado ekipo, ki ji zagotovo manjkajo izkušnje, kar se je danes tudi pokazalo.''

Po odličnem začetku so tako belo-modri zapravili lepo prednost in doživeli še drugi zaporedni poraz. Kljub temu so igralci za hrabro predstavo prejeli aplavz domačega občinstva in še naprej ostajajo v igri za preboj v evropske pokale.

Tudi naslednji tekmi bodo varovanci trenerja Davida Peršiča odigrali pred domačim občinstvom.

 

Hit Gorica : Domžale 2:3 (2:0)

Športni park, sodniki: Žnidaršič, Šinkovec (oba Kranj) in Rep (Radovljica).

Strelci: 1:0 Osterc (5.), 2:0 Brečević (9.), 2:1 Perme (47.), 2:2 Zatkovič (68.), 2:3 N. Mevlja (90./avtogol).

Hit Gorica: Simčič, Širok, Škarabot, Zarifović, Nikolič (od 90. N. Mevlja), Rakušček, Cvijanović, Kršić (od 82. Martinović), Demirović (od 72. M. Mevlja), Osterc, Brečević.

Domžale: Vidmar, Apatič, Seferović, Teinović, Hanžič, Brezovački, Zatkovič, Vidović, Drevenšek, Šturm (od 85. Zec), Pekič (od 46. Perme).

Rumeni kartoni: Simčič, Demirović, Zarifović; Brezovački, Vidović.