Velikonja že trenira z ekipo

Nova Gorica, 13.04.2010

Peršič in Rakušček pred tekmo s Koprom: ''So favoriti, a imamo svoje račune!''

Na torkovem druženju z novinarji so bili prisotni predsednik Nogometnega društva Gorica Robert Vrtovec, član izvršnega odbora društva Uroš Dovžak, trener članskega moštva David Pršič ter zvezni igralec Danjel Rakušček.  

Neposredna akterja dogajanja ob in na travnati površini sta se na kratko dotaknila zadnjega poraza z Domžalčani, veliko več razmišljanja pa je bilo posvečenega prihajajočemu dvoboju proti Luki Kopru.  

Trener David Peršič: ''Za zadnji tekmi smo imeli sanjski začetek. Gostje so bili nevarni le iz prekinitev, a je naš vratar odločno branil. Na žalost smo zadetek prejeli takoj v prvi minuti drugega polčasa, kar je bilo odločilno. V nadaljevanju se namreč nismo več zbrali in smo igrali precej neorganizirano. Veliko smole pa smo imeli pri zadnjem golu Domžal, zaradi katerega smo tekmo izgubili. Kar se tiče prihajajočega derbija s Koprom bi poudaril, da so oni veliki favoriti. Kakovost je na njihovi strani. Imajo igralce, ki lahko sami z eno potezo odločijo tekmo. Kljub temu bomo storili vse, da zopet začnemo s serijo dobrih rezultatov.''  

Novogoričani bodo na srečanju s Koprom zaigrali brez kaznovanih Gregorja Balažica ter Enesa Demirovića. Znova se je poškodoval Gorazd Gorinšek, za katerega je sezona najbrž že zaključena.  

Ob tem pa vse zelo veseli dejstvo, da odlično napreduje rehabilitacija napadalca Etiena Velikonje. Ta že trenira s prvim moštvom, 19. aprila pa ima zdravniški pregled, po katerem bodo bolj konkretno znani datumi pravega povratka Etija na tekmovalno nogometno raven.  

K besedi je pred sedmo silo pristopil tudi Danjel Rakušček: ''Videli ste da nam Domžale nikakor ne ležijo. Toda o tej tekmi nočemo več razmišljati. Pred nami je najtežji obračun letos. Igramo proti prvemu moštvu, ki je zagotovo favorit. Tudi mi pa imamo svojo račune. Storili bomo vse, kar je v naših močeh, da bomo izvlekli pozitiven rezultat.''  

Na novinarsko vprašanje o konkretnih ciljih ND Gorica v tej sezoni, gledano s strani sedanjega stanja, je predsednik društva Robert Vrtovec odgovoril: ''Naš prvi cilj ostaja obstanek v ligi. To je igralsko najpomembnejše, ob tem, da želimo finančno stabilizirati društvo. Glede nastopa v Evropi naj povem, da smo realno na tleh. Če se nam bo ponudila priložnost za tretje mesto, jo bomo seveda izkoristili, nismo in ne bomo pa Evrope postavljali za cilj.''     

ND Gorica ob tem sporoča, da se je po vzpostavitvi nove spletne strani www.nd-gorica.com izjemno povečala obiskanost uradne spletne strani društva. Vsem obiskovalcem se iskreno zahvaljujemo za zaupanje ter obljubljamo, da se bomo po najboljših močeh trudili še naprej prvi podajati vse aktualne informacije v zvezi z dogajanjem v ND Gorica. Kmalu lahko pričakujete nove vsebine!  

ND Gorica – vse pravice pridržane!