Derbi pripadel Kopru

Nova Gorica, 17.04.2010

Za Hit Gorico sta zadela Goran Cvijanović in Goran Galešić.

Primorski derbi so v novogoriškem Športnem parku s 3:2 dobili Koprčani, ki so na tekmi nastopili kot domačini.  

Srečanje so bolje začeli belo-modri, tokrat brez kaznovanih Enesa Demirovića, Arisa Zarifoviča ter Gregorja Balažica. Slednja sta zamenjala Dragoljub Nikolič ter Bojan Đukić, na bočnem obrambnem položaju pa je namesto Matije Široka zaigral Domen Fratina. Trener David Peršič se je odločil za okrepljeno igro na sredini igrišča, saj je bil edini pravi napadalec Milan Osterc.  

Že prvi napad je prinesel prvi gol. Po strelu in odbiti žogo se je pred koprskimi vrati sam odlično znašel Goran Cvijanović. Igra se je nato nekoliko umirila, več žoge v svojih nogah so imeli igralci iz Kopra, medtem ko so Novogoričani še dvakrat dobro streljali, a niso bili natančni. Poizkus Milana Ostreca je šel mimo vrat, strel Admirja Kršiča pa je vratar Hasič ubranil.  

Prav v zadnjih minutah prvega polčasa pa so gledalci prišli na svoj račun. Koprčani so prek Dareta Vršiča ter Nebojše Kovačevića zaostanek spremenili v vodstvo. Na to so Novogoričani odgovorili s podajo Kršića in zadetkom Gorana Galešića.  

V nadaljevanju smo spremljali podobno predstavo. Koprčani so prikazali več tehničnega znanja, imeli so tudi več nevarnih akcij. Do odločitve je prišlo v 57. minuti, ko je po predložku Pavlina branilec Hita Gorice Domen Fratina nesrečno posredoval in žoga je vratarju Vasji Simčiču med nogama ušla v mrežo. Na žalost je bil to že drugi zaporedni avtogol Novogoričanov, ki je zanje negativno odločil srečanje.  

Po prejetem zadetku so belo-modri sicer zaigrali bolj pogumno, kar nekajkrat so prišli do nevarne situacije pred golom Kopra, konkretnejše priložnosti za izenačenje pa si niso uspeli pripraviti. V končnici tekme so priložnosti dobili še Ivan Brečević, Dino Martinović ter Matija Širok.  

To je bil že tretji zaporedni poraz Hita Gorice. Novogoričani bodo v Športnem parku odigrali tudi naslednjo tekmo. V soboto ob 18.00 se bodo pomerili s CM Celjem, ki so ga v prvem spomladanskem krogu premagali s 4:1.  

Vsi skupaj upamo, da bo mlada ekipa Davida Peršiča prekinila negativni niz in zopet pričela z zmagovitimi predstavami, kakršne je prikazovala na začetku letošnje spomladanske sezone. Srečno, plavi!

 

Luka Koper : Hit Gorica 3:2 (2:2)

Športni park, sodniki: Bukovec, Kepe (oba Lendava) in Koren (Turnišče).


Strelci: 0:1 Cvijanović (3.), 1:1 Vršič (39.), 2:1 Kovačevič (41.), 2:2 Galešić (45.), 3:2 Fratina (57./avtogol).

 

Luka Koper: Hasič, Polovanec, Kovačevič (od 76. Hadžič), Vršič, Pavlin, Karič (od 89. Bubanja), Radujko, An. Struna, Brulc (od 80. Biščan), Rajčevič, Viler.


Hit Gorica: Simčič, Đukić, Nikolić, Fratina (od 75. Širok), Škarabot, M. Mevlja (od 70. Brečević), Galešić, Cvijanović (od 88. Martinović), Kršić, Rakušček, Osterc.

Rumeni kartoni: Karič; Galešić, Fratina, Rakušček.