Suverena zmaga nad Celjani

Nova Gorica, 24.04.2010

V Športnem parku dva gola Osterca in zadetek Demirovića.

Po treh zaporednih porazih so nogometaši Hita Gorice na domačem stadionu s privlačno igro suvereno premagali igralce CM Celja, tako da za slednjimi Novogoričani sedaj zaostajajo le še za dve točki.  

Domači so začeli odlično. Terensko pobudo so hitro kronali z zadetkom, saj je Enes Demirović z velike razdalje izvedel prosti udarec, žoga pa je preletela vse in končala v gostujoči mreži. Tudi po doseženem zadetku so vajeti igre imeli domači igralci. Zvezna vrsta in obramba sta delovali dobro, suvereno, napad je bil učinkovit.    

Do drugega gola so belo-modri prišli v 24. minuti. Po kotu z leve strani je bil na prvi vratnici najvišji Milan Osterc in premagal gostujočega vratarja. Dvojno vodstvo domačih nikakor ni uspavalo, saj so se vselej zavedali, da morajo ostati še kako prisotni vse do zadnjega sodnikovega žvižga.  

Še bolj gledljivo tekmo smo v Športnem parku spremljali v drugem polčasu. Celjani so se glede na zaostanek odločili za odprto igro in ob tem v obrambi puščali veliko prostora. Domači so tako izpeljali številne napadalne kombinacije, eno izmed njih pa je s svojim drugim golom na tekmi kronal neutrudljivi Milan Osterc. Ta je po podaji Ivana Brečevića stekel sam proti celjskemu vratarju in ga rutinirano premagal. To je bil že Osterčev 19. gol letos!  

Visoko vodstvo je že nakazovalo na dvanajsto letošnjo zmago Hita Gorice. Domači, pri katerih je bil po večmesečni odsotnosti prvič na klopi Etien Velikonja, so držali ritem igre in vse do konca gostom niso dopustili resnejše priložnosti.  

Trener David Peršič je posebej za nd-gorica.com izjavil: ''Bila je zelo težka tekma, polna napetosti. Po treh porazih smo bili v krču, vendar smo se zavedali, da moramo trdo odigrati do konca tekme. S tribune se zdi, da smo srečanje dobili na lahek način, toda na igrišču je bilo vse drugače. Igralcem čestitam. Pokazali so, da se dvigujejo v formi in premagali dobrega nasprotnika.''  

Novogoričane do konca čakajo še štiri tekme, naslednjo bodo odigrali v petek na Ptuju proti Dravi.    

 

Hit Gorica : CM Celje 3:0 (2:0)  

Športni park, sodniki: Balažič, Stančin (oba Ljubljana) in Arhar (Vrhnika).  

Strelca: 1:0 Demirović (4.), 2:0 Osterc (24.), 3:0 Osterc (54.).  

Hit Gorica: Simčič, Zarifović (od 72. Nikolić), Balažic, Škarabot (od 67. Kršić), Galešić, Širok, Demirović, Brečević, Cvijanović, Rakušček, Osterc (od 79. M. Mevlja).  

CM Celje: Mujčinovič, Andjelkovič, Brezič, Dvorančič, Lovrečič, Bakarič, Purišič, Duspara (od 74. Leskovar), Gobec, Popovič (od 83. Kačičnik), Štraus (od 72. Krljanovič).  

Rumeni kartoni: Galešić; Duspara, Bakarič, Brezič. Rdeč karton: Andjelkovič (82.).