Sedma zmaga jeseni, Velikonja se je vrnil

Nova Gorica, 30.04.2010

Na Ptuju je Hit Gorica s 4:2 ugnala Dravo.

Belo-modri so tekmo proti zadnji ptujski Dravi odprli zelo dobro. V 13. minuti je kot izvajal Admir Kršič, z glavo pa je bil natančen Goran Cvijanovič, ki je tako le potrdil zelo dobre igre v zadnjem obdobju. Po vodilnem golu so bili Hitovci agresivni, niti igre so imeli v svojih nogah. Domačim niso puščali velikega prostora.

Plod igre so bile tudi nekatere obetavne kombinacije, ki pa niso pripeljale do drugega zadetka. S streli so poskusili Demirovič, Osterc in Brečevič.

Pred odhodom na odmor so belo-modri podvojili prednost. Po prodoru Osterca s strani in po lepi podaji Prleka je bil pred vrati Drave najbolj zbran Ivan Brečevič.

V drugem delu je Drava krenila bolj odločno, toda Milan Osterc je s svojim dvajsetim sezonskim golom v 47. minuti povedel belo-modre v vodstvo s 3:0. 

Visoka prednost Primorcev ni uspavala. Tudi naprej so bili boljši, a si ob tem privoščili tudi nekaj napak. Dve od teh je izkoristil nekdanji igralec Hita Gorice Ekpoki, ki je znizal na 2:3.

Končni rezultat tekme je v 85. minuti po izjemno izvedenem prostem strelu z roba kazenskega prostora postavil Goran Galešič.

V končnici tekme je trener Peršič po dolgotrajni poškodbi priloznost za igro ponudil tudi napadalcu Etienu Velikonji, kar je še en pozitiven znak v vrstah Hita Gorice.

 

Labod Drava : Hit Gorica 2:4 (0:2)
 

Mestni stadion, sodniki: Vinčič (Maribor), Kmetec (Orehova vas) in Kresnik (Radlje ob Dravi).

Strelci: 0:1 Cvijanović (13.), 0:2 Brečević (36.), 0:3 Osterc (47.), 1:3 Ekpoki (59.), 2:3 Ekpoki (79.), 2:4 Galešić (84.).

Labod Drava: Fink, Skubic, Stepanović, Kelenc, M. Balažic, Roškar, Ogu, Filipovič, Zilić (od 46. Ekpoki), Zajc (od 46. Kurež), Medved.

HiT Gorica: Simčič, Zarifović, G. Balažic, Kršić (od 72. Fratina), Galešić (od 87. Velikonja), Širok, Demirović, Brečević (od 63. M. Mevlja), Cvijanović, Rakušček, Osterc.

Rumeni kartoni: Roškar, Filipovič; Rakušček, Širok, Zarifović.
Rdeč karton: Roškar (84.).