Premagali tudi Nafto

Nova Gorica, 11.05.2010

Dva zadetka Gorana Cvijanovića in gol Milana Osterca za tretje mesto.

Belo-modri so dosegli še četrto zaporedno zmago, deveto v spomladanskem delu prvenstva. Z uspehom so se približali vnovični uvrstitvi v evropske pokale.  

Na razmočenem igrišču je v Športnem parku predvsem v prvem polčasu igralce pošteno močil dež, mestoma naliv. Tekmeca sta začela podjetno, prvo priložnost so si pripravili gostje, toda domači so po uvodnih minutah, ko jim žoga ni stekla, kaj kmalu prevzeli pobudo. V prvi priložnosti se je po strelu z glavo znašel Milan Osterc, sledil je še poizkus Gorana Galešića.  

Novogoričani, ki so zaigrali brez Enesa Demirovića, Ivana Brečevića, Arisa Zarifovića ter Matije Široka, so do vodstva prišli ob koncu prvega polčasa. Goran Cvijanovič je lepo podal v prazen prostor, Milan Osterc se je s desne strani znašel v naletu in z natančnim strelom po tleh premagal sicer zelo dobrega gostujočega vratarja Murka.  

To je bil že 23. gol Osterca letos, s katerim je le še potrdil naslov najboljšega strelca. Milan Osterc je po Novici Nikčeviću, Miranu Burgiču, Nikoli Nikeziću in Etienu Velikonji peti član Hita Gorice, ki se ponaša s prestižno lovoriko najboljšega strelca. Več kot zasluženo!    

V nadaljevanju smo spremljali še bolj odprto tekmo. Gostje so se v želji po izenačenju opogumljeno spustili v enakovreden bolj z domačimi, ki pa so predvsem prek Ostreca nizali številne priložnosti. Vselej je odlično posredoval Murko.  

Kljub temu so Hitovci do dvojne prednosti prišli že po polovici igre v drugem polčasu. Kršić je s prostega strela kratko podal, Goran Cvijanovič, najboljši igralec tekme, pa je s pravo bombo povišal na 2:0. Nafta je sicer nekaj minut zatem znižala rezultat, kar pa ni ogrozilo domače zmage.  

Uspeh so domači z zadetkom Cvijanoviča iz enajstmetrovke potrdili tik pred koncem tekme. Sodnik je na belo točko pokazal po prekršku nad Ostercem.  

Trener David Peršič je bil po tekmi izjemno zadovoljen: ''Fantom čestitam za prikazano. Tekme sicer nismo ravno najboljše odprli, nekaj časa smo se lovili. Toda po uvodnem golu Osterca smo pridobili na samozavesti, kar je bilo odločilno. V drugem delu bi lahko zadeli še večkrat, tako da smo ob koncu zasluženo zmagali.''    

 

Hit Gorica : Nafta 3:1 (1:0)  

Športni park, sodniki: Čeferin (Kranj), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).  

Strelci: 1:0 Osterc (45.), 2:0 Cvijanović (66.), 2:1 Horvat (73.), 3:1 Cvijanović (90./11 m).  

Hit Gorica: Simčič, Škarabot, Kršić, Nikolić, Balažic, Rakušček, Cvijanović, Galešić (od 90. Arčon), Mevlja, Osterc, Velikonja (od 80. Vetrih).  

Nafta: Murko, Buzeti, Matjašec (od 23. Horvat), N. Kolman, S. Kolman, Caban, Vasiljev, Mujaković, Volaš, Benko (od 76. Vinko), Miljković.  

Rumeni kartoni: Caban, Horvat, Vinko, Mujakovič, N. Kolman.