V nedeljo ob 17.00 zadnje dejanje letošnje sezone

Nova Gorica, 14.05.2010

Hit Gorica v boju za 2. predkog UEFA Evropske lige.

V nedeljo ob 17.00 bodo igralci Hita Gorice odigrali svojo zadnjo tekmo v sezoni 2009/2010. Trenutno so na odličnem tretjem mestu, ki ga lahko z zmago proti Rudarju tudi ohranijo. To bi pomenilo vnovičen nastop v evropskih pokalih, natančneje v drugem krogu kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo, s prvo tekmo 15. julija 2010.    

Novogoričani so v spomladanskem delu prvenstva na 12 tekmah zabeležili kar devet zmag. Izjemen dosežek, ki jih je po sila povprečnem jesenskem delu sezone popeljal tik pod vrh slovenskega državnega prvenstva.  

Če bodo belo-modri ohranili tretje mesto, bodo še sedmo sezono zapored končali med prvimi tremi moštvi v prvi ligi!  

Trener David Peršič ima za gostovanje v Velenju na voljo skoraj vse nogometaše. V ekipo se vračata napadalec Ivan Brečević ter branilec Aris Zarifović, medtem bo bosta zaradi poškodb odsotna Enes Demirović ter Amedej Vetrih.  

Vodja novogoriške stroke je pred tekmo jasen: ''Zagotovo gremo na zmago. Vložek je velik, saj nam lahko tekma prinese končno tretje mesto, kar je izjemno lep rezultat. Vemo, da bi v primeru enakega števila točk v troboju z Olimpijo in Celjem potegnili kratko, zato gremo na polno in upam, da nam bo uspelo. Če bomo igrali disciplinirano in pametno, tako kot na zadnjih tekmah, se za uspeh ne bojim. Fantje so zelo motivirani,'' je posebej za nd-gorica.com dejal David Peršič in dodal:  

''Zgradili smo ekipo, ki ima prihodnost. Poleti bo zagotovo veliko odvisno tudi od morebitnih odhodov, toda, imamo nogometaše, ki so mladi, a so že okusili prave tekme v prvi ligi. Nastop v Evropi bi vsem nam pomenil ogromno izkušnjo, ki pa jo moramo jemati kot priložnost, da pokažemo vse svoje kakovosti.''  

Držimo torej pesti za belo-modre, da bi jim tudi na zadnji tekmi še ene razburljive sezone uspela odlična igra ter ugoden rezultat.