Mlajše selekcije: do konca prvenstev še dva kroga

Nova Gorica, 25.05.2010

Kadeti visoko premagali Olimpijo, U-14 remiziral, mladinci poraženi

Mladinsko moštvo Hita Gorice je že sredi preteklega tedna odigralo srečanje 28. kroga v Prvi ligi. Na gostovanju v Ljubljani so Novogoričani proti Olimpiji klonili kar z 0:4 in tako izgubili realne možnosti za osvojitev naslova državnega prvaka. Belo-modri imajo sicer tekmo manj od prvouvrščenega Maribora, toda za Štajerci zaostajajo za osem točk. Do konca ima Maribor še dve srečenji, Hit Gorica pa tri.

V sredo 26. maja ob 17.00 bodo Novogoričani v Radomljah z Domžalami odigrali zaostalo srečanje. Istega dne bodo še neodigrano tekmo pod streho spravili tudi kadeti. Ti začnejo ob 15.00.

Kadeti do petarde
Veliko boljše so se v Ljubljani odrezali kadeti, ki so slavili s 5:3 (1:2). Za Novogoričane sta bila v prvem polčasu uspešna Ivo Devetak in Nejc Ščurek. V nadaljevanju pa so zadeli še Sandi Bremec, Robi Jakovljevič in z avtogolom domači branilec Luka Šimšič. Hit Gorica je trenutno na tretjem mestu, ob tekmi manj pa za drugimi Mariborčani zaostajajo za pet točk.

Spored zadnjih dveh krogov
V zadnjih dveh krogih bodo mladi upi novogoriškega nogometa najprej v nedeljo 29. maja doma gostili CM Celje (mladinci na umetni travi v Športnem parku začenjajo ob 16.30, kadeti pa ob 14.30), nakar bodo v zadnjem krogu 5. junija gostovali pri Dravi na Ptuju.

U-14 z remijem iz Novega mesta
V soboto je ekipa U-14 gostovala pri Krki v Novem mestu. Končni rezultat tekme je bil 2:2, za belo-modre pa je oba zadetka dosegel Qendrim Krasniqui. Trenutno se Hit Gorica nahaja na sedmem mestu, do konca prvenstva pa igralce do 14. leta starosti čakata še dve tekmi.


V sredo 26. maja bodo doma igrali proti Rudarju iz Trbovelj. Tekma se bo na umetni travi v Športnem parku pričela ob 18.00. V zadnjem krogu pa bo Hit Gorica predvidoma v soboto 5. junija gostovala pri sosedih Primorje – Vipava.