Pet mladincev vključili v člansko ekipo

Nova Gorica, 02.06.2010

Prve kadrovske spremembe pred sezono 2010/2011; priprave se začnejo 14. junija

Novo domače državno prvenstvo se bo začelo 17. ali 18. julija. Nogometaši Hita Gorice bodo v pripravljalno obdobje krenili v ponedeljek 14. junija v Novi Gorici. Kot je znano belo-modre prva uradna tekma sezone 2010/2011 čaka v četrtek 15. julija, ko bodo zaigrali v 2. krogu kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo.  

Strokovni štab in vodstvo ND Gorica sta se določila, da bodo igralci prvih deset do dvanajst dni trenirali v domačem okolju, nakar bodo na priprave odšli v Kranjsko Goro. V teku so dogovori za poletna pripravljalna srečanja, ki jih bodo med pripravami odigrali Novogoričani.  

Kadrovske spremembe igralskega kadra

Pred kratkim je Nogometno društvo Gorica sklenilo prve profesionalne pogodbe s petimi igralci, ki so bili v letošnji sezoni člani mladinske ekipe Hita Gorice, ki je v državnem prvenstvu osvojila odlično drugo mesto.  

Klub je štiriletne pogodbe sklenil z vratarjem Janušem Štrukljem, z branilcema Rokom Tribušonom in Matijo Šuligojem ter z napadalcem Krisom Joganom. Triletni skupni dogovor pa je klub podpisal z zveznim igralcem Luko Volaričem.  

''Z angažiranjem igralcev iz mladinskih vrst v člansko moštvo nadaljujemo z našim prvim vodilom, to pa je, da v članskem moštvu ND Gorica domači igralci dobijo pravo priložnost za uveljavitev v nogometnem prostoru,'' je za nd-gorica.com povedal Uroš Dovžak, član izvršnega odbora ND Gorica.  

Ob tem ND Gorica obvešča, da je klub zapustil Goran Cvijanović, ki se je odločil, da bo kariero nadaljeval v Mariboru, pogodbe pa so potekle vratarjema Mitji Pirihu in Draganu Žiliću, branilcema Dragoljubu Nikoliću in Gorazdu Gorinšku ter napadalcu Milanu Ostrecu, medtem ko je z Matejem Mlakarjem klub sporazumno prekinil sodelovanje. Z nekaterimi naštetimi nogometaši tečejo nadaljnji pogovori o sodelovanju.