Konec mladinskih prvenstev

Nova Gorica, 07.06.2010

Mladinci viceprvaki, Sandi Arčon drugi najboljši strelec, kadeti četrti, ekipa U-14 šesta

S tekmami 30. kroga sta se ta konec tedna končali mladinsko in kadetsko prvenstvo Slovenije. Mladinci Hita Gorice so v zadnjem krogu tekmovanja z 1:3 (1:0) izgubili na Ptuju proti nogometašem Drave. Edini zadetek za Novogoričane je v 14. minuti dosegel Sandi Arčon.  

Sandi Arčon s 26. goli drugi strelec lige  

Poraz pa ni spremenil pozicije belo-modrih na končni lestvici. Zasedli so namreč izvrstno drugo mesto, saj so zaostali le za Mariborčani ter prehiteli vseh preostalih 14 ekip. Član Hita Gorice Sandi Arčon je bil s 26. zadetki drugi strelec lige, z 18. goli pa se je na peto mesto lestvice strelcev zavihtel Kris Jogan.  

Petarda kadetov za končno četrto mesto  

V zadnjem krogu tekmovanja so bili veliko bolj uspešni kadeti, ki so na Ptuju slavili kar s 5:0. Sandi Bremec je v prvem polčasu dosegel dva gola, v nadaljevanju pa so bili uspešni še Alen Pavič, Sašo Kolenc in Nejc Ščurek.  

Hit Gorica je tekmovanje končala na odličnem četrtem mestu. Novogoričani so zbrali 61 točk, enako kot Maribor, druga ekipa lige Domžale pa je osvojila le točko več. Državni prvaki so postali igralci Interblocka. Najboljši strelec Hita Gorice je bil z 11 zadetki Nejc Praprotnik, 10 jih je dosegel Alen Pavič, 9 pa Sandi Bremec.  

U-14 zaključil kot šesti  

Uspešno so sezono zaključili tudi igralci do 14. leta starosti. V zadnji tekmi so na gostovanju pri sosedih, ekipi Primorje-Vipava, zmagali z 2:0. V drugem polčasu sta bila natančna Blaž Vižintin in Bine Kavčič. Državni naslov je osvojila ekipa Bravo Publikum iz Ljubljane, Novogoričani pa so tekmovanje zaključili na zelo dobrem šestem mestu.  

Med strelci se je pri belo-modrih najbolj izkazal Sašo Kolenc, ki je dosegel 15 golov, Jan Fortunat pa je bil uspešen desetkrat.  

Nogometno društvo Gorica s ponosom gleda na zgoraj navedene in vse preostale selekcije Mladinske šole Hita Gorice, ki uspešno nadaljujejo neustavljiv razvoj nogometa v Novi Gorici. Iskrene čestitke vsem članom Mladinske šole, vodstvu in številnim strokovnim štabom za uspešno izpeljano sezono 2009/2010.