Izjemen slovenski remi, gol Valterja Birse na svetovnem prvenstvu!

Nova Gorica, 18.06.2010

Slovenci zopet pokazali zobe.

Slovenska nogometna reprezentanca se je danes na FIFA svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki na drugi tekmi v svoji skupini pomerila z Združenimi državami Amerike in iztržila zaslužen remi z 2:2.

Po zmagi na prvi tekmi proti Alžiriji z 1:0, je to že drugi zaporedni pozitiven rezultat Slovencev, ki bodo zadnje srečanje v tekmovanju po skupinah odigrali v sredo ob 16.00 proti Angliji.

Slovenska ekipa je vrhunsko odigrala prvi polčas. Prvi zadetek je v 13. minuti dosegel Valter Birsa, nekdanji odlični igralec našega kluba. To je bil prvi zadetek kakšnega aktualnega ali nekdanjega člana Nogometnega društva Gorica na največjem svetovnem nogometnem tekmovanju, na kar smo še posebej ponosni.

Igralci so pod vodstvom selektorja Matjaža Keka in pomočnika Milana Miklaviča, ki je s Hitom Gorico leta 1996 osvojil naslov državnih prvakov, tudi v nadaljevanju prvega polčasa prikazali izjemno dobro igro in drugi zadetek dosegli prek napadalca Zlatana Ljubijankića.

Slovenci so se v nadaljevanju nekoliko zmedli in po napakah v obrambi prejeli dva zadetka. Kljub temu pa tudi v drugem delu niso razočarali, enakovredno so se borili proti ameriški ekipi, ki izhaja iz 307 milijonskega naroda.

Nogometno društvo Gorica iskreno čestita vsem članom reprezentance za izvrstno igro, pogumen boj in ponosno predstavljanje Slovenije in slovenskega nogometa! Srečno!