Proti Primorju brez zadetkov

Nova Gorica, 24.06.2010

Prvi polčas z mlajšimi, drugi z izkušenejšimi

Novogoriški nogometaši so v četrtkovem popoldnevu na igrišču ob Kornu odigrali prvo pripravljalno srečanje v novi sezoni. Pomerili so se z ajdovskim Primorjem in se razšli brez zadetkov.

V prvem polčasu so belo-modri zaigrali z mlajšo postavo. Več od igre so imeli gostje, najlepšo priložnost za domače pa je zamudil napadalec Dino Martinovič.

V drugem polčasu se je strokovno vodstvo Hita Gorice odločilo v igro poslati bolj izkušene nogometaše, ki so prevzeli pobudo. Priigrali so si tudi več priložnosti, najlepše pa so imeli Ivan Brečević, Gregor Balažic in Etien Velikonja.

Trener Hita Gorice David Peršič je prvi test videl takole: ''Potrdilo se je, kar smo po odhodu številnih naših nekdanjih nosilcev igre tudi predvidevali. Čaka nas zelo veliko trdega dela. Igralce kot so Galešić, Cvijanović, Škarabot in Osterc, ki so bili dalj časa stebri igre Gorice, ni enostavno nadomestiti. Toda tu so novi mladi fantje, ki bodo z delom prišli na raven, ki si jo vsi želimo. Tekma je bila dober preizkus trenutne pripravljenosti, verjamem pa, da bomo na pripravah v Kranjski Gori igro dvignili in tako pripravljeni dočakali novo prvenstvo.''

Novogoričani se na Gorenjsko odpravljajo v petek, odigrali pa bodo štiri pripravljalna srečanja.