Sparto premagali s petardo!

Nova Gorica, 27.06.2010

Izjemna zmaga Hita Gorice s 5:3 proti praški Sparti!

Prvo pripravljalno tekmo v okviru priprav na novo sezono v Kranjski Gori so nogometaši Hita Gorice opravili z odliko. S 5:3 (1:0) so premagali najbolj renomiran češki klub AC Sparta Praga in s tem dosegli eno najbolj prestižnih zmag v zgodovini kluba.

Belo-modri so proti Čehom, za katere je nastopil tudi znani branilec Tomaš Repka, pričeli odlično saj je že v 16. minuti po izvrstno izvedenem prostem strelu zadel Enes Demirovič. Do konca polčasa se sicer rezultat ni več spremenil. Rahlo terensko premoč so imeli Čehi, Novogoričani pa so z agresivnostjo in odličnim pokrivanjem igralcem Sparte onemogočili pri izvedbi akcij.

Veliko več emotivnih trenutkov je ponudil drugi polčas. Čehi so v 51. minuti izenačili, toda Etien Velikonja je le pet minut pozneje poskrbel za novo vodstvo Novogoričanov. V prazen prostor mu je lepo podal Sandi Arčon, Velikonja pa je s strelom na daljšo vratnico matiral vratarja Žitko.

Le tri minute zatem je Gorica prišla do dvojne prednosti. S strelom z glavo je bil po prostem strelu uspešen branilec Nejc Mevlja. Četrti zadetek so belo-modri dosegli v 72. minuti. Po diagonalni podaji je z izjemnim lob-udarcem zadel mladi Luka Volarič, na 5:1 pa je v 76. iz enajstmetrovke (po prekršku nad Žigonom) povišal Admir Kršič.

Ekipa Sparte je nato do konca tekme dosegla še dva zadetka, in sicer v 79. in 90. minuti. Vmes so Novogoričani ostali brez izključenega igralca Nejca Mevlje.

Trener David Peršič je bil po tekmi izjemno zadovoljen: ''Proti močni ekipi Sparte smo odigrali zelo dobro. Postavitev na igrišču je bila pravilna, igralci so z agresivnostjo in tesnim pokrivanjem kontrolirali igro in v protinapadih pokazali izjemno nevarnost in tudi učinkovitost, saj smo dosegli kar pet zadetkov. Tudi mladi nogometaši so me s svojim pristopom prijetno presenetili.''

Novogoričani so sicer v prvem polčasu odigrali z najboljšo postavo, v drugem pa so zaigrali mlajši nogometaši, z njimi pa tudi Velikonja in Kršič.