Prijateljski remi s Triglavom

Nova Gorica, 30.06.2010

V Kranjski Gori je za Hit Gorico zadel Aris Zarifovič

Po dveh lepih zmagah so nogometaši Hita Gorice v sredinem večeru v Kranjski Gori odigrali svoje tretje pripravljalno srečanje v okviru priprav na Gorenjskem. Z novim prvoligašem Triglavom Gorenjska iz Kranja so se razšli z 1:1 (1:1).  

Srečanje so bolje začeli Novogoričani, ki so že v uvodnih minutah prišli do vodstva. Po podaji s kota in odbiti žogi je v polno zadel branilec Aris Zarifovič. Po doseženem zadetku so belo-modri nadzirali potek igre, lepi priložnosti sta imela Etien Velikonja in Sandi Arčon.  

Triglav se je predstavil kot čvrsto moštvo, ki je Hitu Gorici uspešno pokrivalo prostor. Gorenjci so do izenačenja prišli v drugi polovici prvega dela, ko so izvedli hitro akcijo. Novogoriška obramba je nekoliko zaspala in pustila preveč praznega prostora, kar so Kranjčani z lepim odkrivanjem izkoristili in izid poravnali.  

Tudi tokrat je trener David Peršič v igro poslal 22 nogometašev, tako da so v drugem polčasu dobili priložnost tudi mlajši igralci. Rezultat se do konca srečanja ni več spremenil. Precej je poizkušal Ivan Brečević, omeniti pa velja tudi priložnost mladega Nejca Praprotnika.  

V četrtek čakata Novogoričane dva treninga, v petek zvečer pa bodo odigrali že zadnje srečanje pred povratkom v mesto vrtnic, ko se bodo v Bilčovsu na Koroškem pomerili z ekipo FC Austria Kaernten iz Celovca.