Austrio iz Celovca premagali z 2:0, Randers najverjetnejši evropski tekmec

Nova Gorica, 03.07.2010

Novogoričani končali priprave v Kranjski Gori. V sredo s Kranjem, v soboto generalka z Istro iz Pulja.

Belo-modri so v petkovem večeru odigrali še zadnje pripravljalno srečanje na pripravah v Kranjski Gori. V Bilčovsu na Koroškem so se pomerili s celovško ekipo Austria Kaernten, ki je lani igrala v prvi avstrijski ligi, letos pa bo zaradi težav nastopila v tretjeligaški konkurenci.  

Eti in Dino strelca

Moštvi sta srečanje pričeli v enakovrednem ritmu. Avstrijci so se izkazali kot čvrsta ekipa, ki belo-modrim ni puščala prostora za izvedbo akcij. Omeniti velja poizkuse Ivana Brečevića, Admirja Kršića in Mihe Mevlja, nakar je Hit Gorica povedla v 35. minuti. Žigon je odlično podal v globino, kjer so belo-modri izpeljali lepo kombinacijo, z dobrim strelom pa je žogo v mrežo poslal Etien Velikonja.  

V drugam polčasu so pri Hitu Gorici priložnost dobili mlajši nogometaši, ki so se znova izkazali. Že v uvodnih minutah sta lepo kombinacijo izvedla Miha Mevlja v vlogi podajalca in Dino Martinovič, ki je še drugič na tekmi premagal domačega vratarja. Tudi po zagotovljeni dvojni prednosti so več želje pokazali Novogoričani. Prevladovali so na igrišču in si pripravili še nekaj polpriložnosti, vendar se rezultat ni več spremenil.  

V soboto in nedeljo počitek

Trener David Peršič je izrazil zadovoljstvo z opravljenim delom in z igrami, ki so jih igralci Hita Gorice prikazali na kar 4 pripravljalnih tekmah. Moštvo se je v Novo Gorico vrnilo po petkovi tekmi, sobota in nedelja pa sta prosti.  

V ponedeljek bodo igralci začeli nov pripravljalni teden, zadnji pred pričetkom evropske sezone. V sredo ob 18.00 se bodo v Kranju pomerili z domačim tretjeligašem, v soboto pa bo v Športnem parku generalka pred novo sezono 2010/2011, ko bo v mestu vrtnic gostovala Istra iz Pulja.  

Randers najverjetnejši tekmec

Naj dodamo, da so bile v četrtek na sporedu prve tekme 1. kroga kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo. Hit Gorica bo igrala z zmagovalcem dvoboja med danskim FC Randers in luksemburškim Dudelangejem. Na prvi tekmi so visoko s 6:1 slavili Danci, ki so tako najverjetnejši tekmec Hita Gorice.