Visoka zmaga v Kranju, v soboto ob 19.00 doma z Istro

Nova Gorica, 08.07.2010

Skoraj znan evropski tekmec.

Nocoj bodo igralci Hita Gorice dobili svojega dokončnega nasprotnika v drugem krogu kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo. Kot že navedeno so na prvi tekmi visoko s 6:1 slavili nogometaši danskega FC Randes, današnje srečanje v Luksemburgu naj bi bilo tako le formalnost.  

Novogoričani so sicer v sredo odigrali še eno v nizu prijateljskih tekem. V Kranju so kar z 8:1 pramagali NK Kranj. Ob polčasu je bil rezultat 4:1 za belo-modre. Slednji so nastopili v pomlajeni zasedbi.  

Kot stelci so se izkazali Sandi Arčon s tremi zadetki, dva je dosegel Luka Volarič, po enkrat pa so bili uspešni Miha Gregorič, Kris Jogan in Vlado Savić. To je mlad 22 letni napadalec iz Beograda, ki je pri Hitu Gorici na preizkušnji.  

Trener David Peršič se sicer z ekipo intenzivno pripravlja na začetek domačega prvenstva in evropske sezone. V četrtek so igralci trenirali dopoldan in popoldan, v petek jih čaka dopoldanska vadba, ki jo bodo v nedeljo ponovili vsi tisti, ki v soboto ne bodo nastopili.  

V soboto ob 19.00 se nam namreč v Športnem parku obeta generalka pred novo sezono, ko bodo Novogoričani v zadnji pripravljalni tekmi nastopili proti Istri iz Pulja.