Prvi nasprotnik je danski FC Randers

randers - grb naslovnica.jpg

Nova Gorica, 09.07.2010

Tekma v Športnem parku bo v četrtek ob 18.00, vstopnice že v prodaji

Belo-modri bodo krstno srečanje v sezoni 2010/2011 odigrali v četrtek 15. julija ob 18.00 v Športnem parku proti danskemu klubu FC Randers.

Randers si je dvoboj s Hitom Gorico prislužil z uspehom v prvem krogu kvalifikacij nad luksemburškim klubom Dudelange. Prvo tekmo so Danci dobili s 6:1, na drugi pa je bil rezultat 2:1 za Luksemburžane.

FC Randers je mlad klub, ustanovljen 1.1.2003, ko je klub pridobil pravice za nastopanje med najboljšimi s strani propadlega kluba Randers Freja. V pretekli sezoni danskega prvenstva je osvojil deseto mesto. V evropska tekmovanja se je prebil na podlagi tekmovanja v Fair playu.

Danci v evropskih pokalih nastopajo tretjo sezono. V sezoni 2006/2007 so v Pokalu Uefa izločili islandsko moštvo Akranes in litovski Kaunas, izpadli pa so proti turškemu Fenerbahčeju iz Carigrada.

Lani je Randers najprej izločil severnoirski Linfield iz Belfasta, ki ga je v letu 2006 premagala tudi Hit Gorica, nato je bil boljši od litovske Suduve, nakar so morali Danci priznati premoč nemškemu gigantu Hamburger SV.  

VSTOPNICE

V enakem časovnem terminu kot so na voljo sezonske vstopnice, si na blagajni stadiona v Športnem parku lahko priskrbite tudi vstopnice za premierno tekmo Hita Gorice v sezoni 2010/2011.

Cena za ogled srečanja kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo je 10,00 EUR, otroci do sedmega leta starosti pa imajo vstop prost.

Vstopnice lahko kupite od ponedeljka do petka od 16. do 18. ure.