V soboto ob 20. uri prihajajo Celjani

Nova Gorica, 06.08.2010

Po drugo letošnjo zmago

V soboto ob 20. uri se bodo igralci Hita Gorice tretjič v letošnji sezoni predstavili domačemu občinstvu. V goste k Novogoričanom prihaja CM Celje, ki ima po treh tekmah prav toliko točk kot domači.

Belo-modri so doslej zbrali štiri točke, za zadnjem srečanju pa so praznih rok ostali v Mariboru. ''Igrali smo proti prvemu favoritu prvenstva. Ta poraz za nas ni nič tragičnega, veseli pa me, da so fantje po visokem zaostanku po pol ure igre v drugem polčasu pokazali pravi obraz in se na igrišču precej dvignili,'' je tekmo pokomentiral trener Peršič.

Pred dvobojem s Celjem ima jasne zamisli: ''Želimo si ponoviti igro iz drugega polčasa zadnje tekme. Igramo doma, kar je za nas še kako pomembno. Pozivam gledalce, naj nam namenijo čimvečjo podporo s tribun, saj ta ekipa to potrebuje in si zasluži. Gostje so nazadnje kar s 5:1 premagali Rudar, kar samo priča o njihovi kakovosti. Toda, še enkrat poudarjam, da moramo misliti zgolj nase.''

K temu je Peršič dodal: ''Zavedati se moramo, da imamo letos precej mlajšo ekipo kot lani. Razumljivo je, da bodo prišli tako vzponi kot padci. Če nam steče, smo lahko prijetno presenečenje prvenstva. Glede na prizadevnost igralcev na treningih in njihov medsebojni odnos, pa se za dobre dosežke ne bojim.''

Srečanje bo zagotovo izpustil poškodovani Dalibor Stojanović, morda pa bo prvič igralne minute dobil novi član ekipe Jasmin Kurtić. Kaznovanih igralcev ni.

Naj ob tem dodamo, da je selektor slovenske reprezentance U-21 Tomaž Kavčič za prihajajočo prijateljsko tekmo v ekipo vpoklical tri igralce Hita Gorice, in sicer Gregorja Balažica, Miho Mevlja in Etiena Velikonjo.