Preminul je nekdanji član Gorice Komi Tchangai

Nova Gorica, 10.08.2010

Za belo-modre je igral leta 1999

Nogometni svet je danes obšla tragična vest, da je v nedeljo, ravno na dan svojega 32. rojstnega dne, preminul nekdanji igralec Hita Gorice Massamesso Komi Tchangai, nekdanji kapetan reprezentance Toga.  

Tchangai je za svojo reprezentanco nastopil na svetovnem prvenstvu leta 2006 v Nemčiji in tako po Mladenu Rudonji in Milanu Ostercu, ki sta za Slovenijo nastopila v Južni Koreji 2002, postal tretji nekdanji nogometaš Hita Gorice, ki je igral na največjem svetovnem tekmovanju.  

Kot bočni branilec je v Novi Gorici nastopil spomladi leta 1999, ko je s soigralci sezono zaključil na 2. mestu. Bil je tedaj posojeni član Udineseja, za belo-modre pa je odigral 10 prvenstvenih srečanj in dosegel en zadetek (proti Korotanu iz Prevalj ob zmagi s 3:0). V srca navijačev Hita Gorice se je usidral kot eden najboljših tujih nogometašev, ki so igrali v mestu vrtnic.  

Tchangai je kasneje nastopil za nizozemski De Graafschap, za italijanska nižjeligaša Benevento in Viterbese, nazadnje pa je igral na Kitajskem.  

Umrl naj bi zaradi zastoja srca, pravi vzrok njegove smrti pa je še vedno zavit v tančico skrivnosti.  

Naj počiva v miru!

tchangai.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Komi Tchangai v dresu reprezentance Toga.