Nocoj ob 20.15 v Domžalah

Nova Gorica, 28.08.2010

Matija Širok ima prepoved nastopa

Zmaga na severnoprimorskem derbiju je igralcem in strokovnemu vodstvu Hita Gorice vlila novih moči. Nocoj ob 20.15 se bodo v tekmi 7. kroga Prve lige zoperstavili Domžalčanom. Četa trenerja Davida Peršiča bo na stadionu ob Kamniški Bistrici zagotovo nastopila brez poškodvanih Danjela Rakuščka, Daliborja Stojanoviča, Amedeja Vetriha in Matije Šuligoja.

Ob navedenih bo odsoten tudi vse boljši bočni igralec Matija Širok, ki ima prepoved nastopa zaradi rumenih kartonov. Pri štirikratnih prvakih njegovo zamenjavo še iščejo, zagotovo pa je, da se bodo namesto poškodvanih predstavili novi mladi nogometaši, ki bodo poizkušali vnovič dokazati svoj talent.

Trener David Peršič je pred dvobojem optimist: ''Odločili smo se, da ta teden ne odigramo prijateljskega srečanja. Na treningih smo se namreč še bolj posvetili svoji igri in poizkušali odpraviti pomanjkljivosti. V Domžale, kjer smo vselej dosegali dobre rezultate, gremo z dvignjeno glavo. Domači imajo sicer letos odlično ekipo, toda tudi naše moštvo ima veliko potenciala. V tekmo bomo šli hrabro, samozavestno. Zadnja zmaga nad Primorjem je igralcem tudi vlila samozaupanje, tako da pričakujem za nas ugoden razplet.''
 
Po srečanju z Domžalčani sledi štirinajstdnevni reprezentančni premor. V nedeljo in ponedeljek bodo tako igralci prosti. Po trenažnem procesu čez teden bo Hit Gorica v nedeljo 5. septembra igrala na turnirju ob otvoritvi stadiona NK Primorje v Ajdovščini. Poleg domače enajsterice in Hita Gorice bo na turnirju sodelovala še Luka Koper. Predvideno je, da bodo ekipe igrale vsaka z vsako, vsaka tekma pa bo trajala 45 minut.