V nedeljo na turnirju v Ajdovščini

Nova Gorica, 03.09.2010

Vetrih in Šuligoj sta se priključila treningom


Reprezentančni premor je ta konec tedna spremenil ustaljeni ritem članskega moštva Hita Gorice. Po tedenskih treningih bo strokovno vodstvo nogometaše preizkusilo v nedeljo na prijateljskem turnirju ob otvoritvi stadiona v Ajdovščini.
 
Tam bodo poleg Novogoričanov sodelovali še igralci domačega NK Primorja in obalnega prvoligaša FC Luke Kopra. Vsaka ekipa bo odigrala po dve srečanji, katerih dolžina bo 45 minut. Otvoritveni program se prične ob 16. uri, po uvodnih nagovorih pa bo sledil turnir. Ob 16.30 je predvidena tekma med Primorjem in Hitom Gorico, sledi tekma med Ajdovci in Koprčani, nakar se bodo s slednjimi pomerili še belo-modri. 

Moštvo Hita Gorice te dni ni popolno. S poškodbami se še vedno spopadajo Danjel Rakušček, Dalibor Stojanovič, Amedej Vetrih in Matija Šuligoj. Zadnja dva sta se v petek pridružila treningom moštva, strokovni štab pa meni, da bi se lahko v konkurenco za nastop na tekmah vključila v začetku oktobra.

Igralci Etien Velikonja, Miha Mevlja in Gregor Balažic so odsotni zaradi nastopa v mladi reprezentanci Slovenije. Ta se bo danes, v petek ob 16. uri v Celju pomerila z mlado reprezentanco Belgije, v torek pa naše čaka še gostovanje v Ukrajini. To sta zadnji dve tekmi Slovenije v kvalifikacijskem ciklusu za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto. Slovenija ima doslej dve zmagi in štiri poraze.

S potekom pripravljalnega obdobja zaradi reprezentančnega premora je trener David Peršič zadovoljen: ''Ta teden je bil poudarek na pridobivanju moči. Fantje so zelo prizadevni, motivirani, da se v nadaljevanju prvenstva prikažejo v še boljši luči. Seveda sta potrebna čas in delo, da dosežemo napredek, ki si ga vsi skupaj želimo. Nekoliko ovirajo poškodbe in odsotnost treh članov mlade reprezentance, zato smo se odločili, da bomo odigrali zgolj ta nedeljski turnir v Ajdovščini, tako da drugih prijateljskih srečanj ne bo.''

Naslednje prvenstvena tekma belo-modre čaka v soboto 11. septembra v Športnem parku proti kranjskemu Triglavu.