Zmagovalna popotnica za štiri gostovanja

Nova Gorica, 12.09.2010

Krstni zadetek Krisa Jogana, debi 17-letnega Nejca Praprotnika

Tretja prvenstvena zmaga ima na igralce Hita Gorice zagotovo blagodejen vpliv. V naslednjih štirinajstih dneh jih namreč čakajo kar štiri gostovanja.

Domače srečanje s Triglavom se ni začelo po željah. Gostujoči igralec Krcič je že v 6. minuti s strelom z roba kazenskega prostora nekoliko presenetil Vasjo Simčiča in Triglav popeljal v vodstvo.

Novogoričani so odgovorili z zakasnitvijo. Rahle terenske premoči jim ni uspelo kronati z obetavno priložnostjo. Na sredini polčasa je s strelom poizkušal Jasmin Kurtić, ki si je priigral mesto v udarni domači vrsti.

Do izenačenja so belo-modri prišli tik pred odhodom na odmor. Po kotu in odbiti žogi je bil ob pravem času na pravem mestu prisoten Gregor Balažic ter odbito žogo potisnil v mrežo. Zadetek je domačim dal novega zagona.

V nadaljevanju podobna slika. Hit Gorica se je zmagovitega zadetka veselila že po desetih minutah. Podajo s kota je v mrežo preusmeril Kris Jogan. Mladi domači napadalec je tako prvič zadel na prvoligaški sceni!

Tudi po vodilnem domačem golu je bila igra odprta, Novogoričani pa so najlepšo priložnost za povišanje prednosti imeli v 67. minuti, ko so Kranjčani strel Balažica izbiti tik pred golovo črto.

Tudi Triglav je imel nekaj obetavnih priložnosti. Omeniti velja strel Jelarja, ki ga je Simčič odbil v kot, ter razveljavljeni zadetek Stjepanovića.

Tako je ostalo pri domači zmagi, pri katerih je v napadu od prve do zadnje minute ob Etienu Velikonji zaigral Kris Jogan. Prvič je prvoligaške minute okusil 17-letni Nejc Praprotnik.
 

Hit Gorica : Triglav Gorenjska 2:1 (1:1)

Športni park, sodniki: Gostenčnik (Maribor), Rojko (Ljubljana), Mauko (Ruše).

Strelci: 0:1 Krcič (6.), 1:1 Balažic (45.), 2:1 Jogan (55.).

Hit Gorica: Simčič – Komel, Balažic, N. Mevlja, Širok - Kurtič, M. Mevlja, Demirović (od 79. Praprotnik), Volarič (od 57. Arčon) - Jogan, Velikonja.

Triglav Gorenjska: Gracar, Smolej, Zavrl (od 71. Marijan), Stjepanović, Brajič, Krcič, Dolžan (od 55. Špelič), Jelar, Potokar, Pokorn, Ovčina (od 81. Sever).

Rumeni kartoni: N. Mevlja, M. Mevlja; Krcič, Jelar, Pokorn, Sever.