Odziv ND Gorica na informacije o finančnem stanju društva

Nova Gorica, 16.09.2010

 

Odziv Nogometnega društva Gorica na zadnje čase v javnosti vse prepogoste neresnične in zavajajoče informacije o finančnem stanju društva

Vodenje kluba smo prevzeli sredi meseca februarja in podedovali 550 tisoč evrov dolga. Račun je bil blokiran. Igralcem je bilo ND Gorica tedaj dolžno štiri plače in premije za sezono 2008/09 in je bilo zrelo za stečaj.

Do danes smo dolg več kot prepolovili. ND Gorica v tem trenutku igralcem ne dolguje niti ene plače. Res je sicer, da jim je klub še vedno dolžan premije za sezono 2008/09, ki jih bomo v klubu predvidoma izplačali do konca leta.

Za dosedanji potek sanacije bi se kot predsednik ND Gorica zahvalil ožji ekipi sodelavcev, predvsem pa igralcem in trenerjem, ki znajo v teh res težkih trenutkih potrpeti in zaupajo v novo vodstvo društva. Seveda gre zahvala tudi vsem našim dobaviteljem, novim pokroviteljem in občinskemu vodstvu, ki nam stoji ob strani.

Pričakujem, da bomo tako zastavljeno pot nadaljevali tudi v prihajajočih letih, saj je nogomet s svojo prepoznavnostjo in številčnostjo tudi na Goriškem šport številka ena. Želel bi si, da se vsi navijači ND Gorica poistovetijo z našo mlado perspektivno ekipo in da nas v čim večjem številu na vsaki domači tekmi podprejo na poti do novih uspehov.

Robert Vrtovec,
predsednik ND Gorica