V soboto ob 18. uri gostovanje v Velenju

Nova Gorica, 17.09.2010

Brez kaznovanih, brez na novo poškodvanih

Dve zaporedni zmagi sta nogometašem Hita Gorice vlili dodatnih moči. V soboto ob 18. uri jih v Velenju čaka deveta tekma državnega prvenstva, skupno uradno trinajsta v letošnji sezoni.

Pomerili se bodo z Rudarjem, ki je trenutno z dvema točka manj na sedmem mestu prvenstvene lestvice. Pred gostovanjem v Velenju je vodja strokovnega štaba prvega moštva David Peršič povedal: "Pričakujem težko tekmo, še posebej zato, ker Rudar zadnje čase ne dosega želenih rezultatov. Prepričan sem, da bodo Velenjčani igrali na zmago in da bodo naredili prav vse, da si jo tudi priigrajo. Nam sta dva zaporedna uspeha vlila samozavest, razveseljuje pa tudi dejstvo, da smo popolni, torej brez kartonov in brez poškodb, vsaj ne svežih."
 
Trener Peršič se je dotaknil tudi zadnjega pokalnega uspeha: "To je bila uspešna prva preizkušnja v pokalnem tekmovanju. Ni bilo lahko, saj se je Aluminij pokazal kot trda, čvrsta, dobro organizirana ekipa. S prvim polčasom nisem bil zadovoljen, čeprav smo hitro povedli. Tekmo pa smo rešili z zadetkom, ki je padel hitro po začetku drugega polčasa."

Po pokalnem uspehu in uvrstitvi v četrtfinale sta misli strnila tudi branilec Gregor Balažic ter športni direktor Uroš Dovžak.

"Za napredovanje v pokalu je pomemben le rezultat. Veseli smo, da smo dosegli, kar smo si želeli – napredovanje," je dejal Prekmurec v vrstah Hita Gorice, Dovžak pa je dodal: "Pomembno je, da smo se uvrstili v naslednji krog. Fantje so uspeli v tem, kar smo od njih pričakovali, čeprav igra ni bila na želeni ravni. Kar se ciljev v pokalnem tekmovanju tiče, lahko povem, da smo se letos osredotočili na dobre igre v prvenstvu. Nikakor pa ne skrivamo želje po dobrem rezultatu v pokalu. Igrati v finalu bi seveda bilo super, a nič hudega, če bo letos ostalo le pri željah."

Novogoričane v Velenju čaka zadnja tekma prve četrtine prvenstva. Drugo pričenjajo v sredo proti trenutno tretjeuvrščeni lendavski Nafti, nakar se bodo prihodnjo soboto ob 20. uri v Stožicah pomerili z Olimpijo.