V Lendavi praznih rok

Nova Gorica, 22.09.2010

Nafta je slavila s 3:0

Po treh zaporednih zmagah so nogometaši Hita Gorice v 10. krogu Prve lige izgubili na gostovanju v Lendavi z 0:3.

Belo-modri so pričeli brez kaznovanega Arisa Zarifovića, ki ga je nadomestil Nejc Mevlja. V napadu je zaigrala mlada trojica Sandi Arčon, Kris Jogan in Etien Velikonja. Sprva so prek najboljšega strelca prvenstva Jožeta Benka dvakrat zapretili domači. Odgovor Goričanov je bil odločen.

Sandiju Arčonu je domači vratar ubranil strel, nekje na sredini polčasa pa je tik čez vrata meril Admir Kršić. Sledile so domače minute, ki so vplivale na končni rezultat. Najprej je po lepi kombinaciji zadel Arpad Vaš, le pet minut zatem pa je vratarja Vasjo Simčiča z glavo premagal Jože Benko. Domači so po vodstvu z 2:0 nekoliko umirili igro. 

V nadaljevanju je ritem malce upadel. Najprej je dvakrat zapretili Nafta, izjemno priložnost za Novogoričane pa je v 62. minuti zamudil Gregor Balažic. Njegov strel iz voleja je domači vratar Murko odbil v prečnik in tako preprečil znižanje rezultata.

Hit Gorica je v 73. minuti zaradi poškodbe ostala brez prvega vratarja Vasje Simčiča, ki je odšepal z igrišča. Kljub temu je do konca srečanja poizkušala doseči vsaj častni zadetek, toda iz protinapada so prav ob izteku tekme domači še tretjič zatresli gostujočo mrežo.

Naslednje srečanje belo-modre čaka že v soboto proti Olimpiji.

 
Nafta - Hit Gorica 3:0 (2:0)

Mestni stadion, sodniki: Tošeski (Medvode), Rojko (Logatec) in Ajdovec (Kranj).

Strelci: 1:0 Vaš (30.), 2:0 Benko (35.), 3:0 S. Pavel (90.).

Nafta: Murko, Vasiljev, Matjašec, Caban, Filipović, Čeh (od 65. Dvorančič), Lesjak, Buzeti, Benko (od 84. S. Pavel), Vaš (od 76. M. Balažic), Vinko.

Hit Gorica: Simčič (od 74. Rupnik), Širok, Komel, G. Balažic, N. Mevlja, M. Mevlja, Kršić (od 88. Žigon), Kurtič, Arčon (od 67. Demirović), Jogan, Velikonja.

Rumeni kartoni: Lesjak, Dvorančič, Matjašec; Balažic, N. Mevlja.
Rdeč karton: /.