Veterani gostovali v Beogradu

Nova Gorica, 23.09.2010

Pomerili so se s sovrstniki Crvene Zvezde

Zadnje kvalifikacijsko srečanje je slovenska članska reprezentanca odigrala 7. septembra v Beogradu proti Srbiji (1:1). Na znamenitem stadionu Marakana je naše igralce s tribun bodrila tudi celotna ekipa novogoriških veteranov. Ti so v okviru reprezentančne tekme med Slovenijo in Srbijo na prijazno povabilo Beograjčanov odigrali prijateljsko srečanje z veterani Crvene Zvezde.

Na dvoboju so se s 6:2 veselili domači, ki so ob polčasu vodili z 2:1. Za belo-modre je v prvem delu zadel Sandi Bratkič, ki je tudi trener moštva, v drugem pa je bil uspešen Miran Srebrnič. ''Zadovoljni smo z igro. Še posebej v prvem polčasu smo nastopili enakovredno, dosegli tudi zadetek in imeli dober rezultat. V drugem smo izvedli nekaj menjav in popustili. Kljub temu je celotno gostovanje v Beogradu na nas pustilo izjemen vtis,'' je svoje prve misli strnil kapetan veteranske ekipe Vitko Uršič.

''V Beograd smo se podali na povabilo veteranov Crvene Zvezde. Za srečanje ima veliko zaslug naš član Žarko Berlot, ki je osvežil svoje poslovne stike,'' je dogajanje ob prestižnem gostovanju razkril 73 letni Vitko iz Rožne Doline.

V 14 sezonah nastopanja za člansko moštvo Gorice je Uršič dosegel 49 ligaških zadetkov, kar je največ v zgodovini kluba do slovenske samostojnosti leta 1991. Za takratni NK Nova Gorica je pričel nastopati v letu 1956 v Šempetru pri Gorici, leta 1963 je doživel preselitev kluba v mesto vrtnic, kjer je igral do leta 1973. Nato je v sosednjih Renčah pet let nastopal v dvojni funkciji igralca in trenerja. Še danes je izjemno aktiven, redko zamudi kakšen trening. S strani soigralcev je bil imenovan za doživljenjskega kapetana veteranske ekipe.

Pot zadnjega mednarodnega gostovanja veteranov je opisal takole: ''Iz Nove Gorice smo se podali v ponedeljek ob 5. uri zjutraj. Po prihodu v Beograd so nas sprejeli veterani Crvene Zvezde na čelu s predsednikom veteranske ekipe. Tako za dobrodošlico kot za kasnejšo večerjo in za vso gostoljubnost jih lahko samo pohvalimo. Počutili smo se kot doma. Še istega dne smo z njimi odigrali tekmo, po njej pa je sledila slavnostna večerja v hotelu poleg njihovega izjemnega stadiona. Naslednji dan smo podrobnejše spoznali mesto, zvečer pa navijali na tekmi naše in srbske reprezentance. Slovenija je igrala odlično in dosegla zelo lep rezultat,'' z zadovoljstvom pripoveduje Vitko in dodaja: ''Lani oktobra smo se pred tekmo Slovenije in Slovaške v Bratislavi pomerili s Slovanom. Takrat je naša reprezentanca zmagala z 2:0. Očitno je, da bo potrebno takšne dogodke ponoviti, saj slovenski reprezentanci prinašamo srečo.''

Novogoriški veterani so si v Beogradu podrobno ogledali stadion in muzej Crvene Zvezde. V njem so predstavljene vse legende nekdanjega jugoslovanskega nogometa, osvojene lovorike in še marsikaj zanimivega. ''Tudi Dragan Džajič nas je prišel pozdravit,'' ponosno pove Vitko in razkrije, da pri veteranih že načrtujejo naslednje prijateljsko gostovanje. ''Pred dvema letoma smo bili na povabilo slovenskega duhovnika Izidorja Pečovnika-Dorija v Berlinu. Lani smo obiskali Bratislavo, letos Beograd. Mislim, da bomo naslednjič odšli kam še bolj vzhodno. Morda pa bomo v kratkem znova obiskali Berlin ali pa pridejo oni k nam. Upamo na čim več takšnih tekem.''

Veteranska ekipa združuje vse nekdanje nogometaše in nekatere trenerje oz. funkcionarje prvega moštva iz Nove Gorice. Treninge imajo dvakrat tedensko, pogostokrat pa se s sosednjimi moštvi iz Bilj, Mirna, Komna, Ajdovščine in Brd dogovorijo za prijateljska srečanja. Tradicionalno mednarodno gostovanje veteranov predstavlja tekma na avstrijskem Koroškem.

 

Prijateljska tekma veteranskih ekip:
FK Crvena Zvezda : ND Gorica  6:2 (2:1)
Beograd, 6.9.2010,
Strelca za Gorico: Sandi Bratkič in Miran Srebrnič.

Postava Gorice: Igor Zoretič, Vitko Uršič, Žarko Hvalič, Davorin Rijavec, Črtomir Špacapan, Miran Srebrnič, Žarko Berlot, Robert Vrtovec, Jordan Leban, Sandi Bratkič, Stojan Forčič.
Igrali so še: Jadran Živec, Zvone Sosolič, Florjan Debenjak, Sandor Markič, Franko Pavlin, Darjo Petrovčič, Samo Humar, Miran Muellner, Dušan Vičič. Trener: Sandi Bratkič.

 

Oglejte si še nekaj fotografij:

Veterani_Crvena_Zvezda_Nova_Gorica_06.09.2010_014.jpg

 

 

 

Skupinska fotografija veteranov iz Nove Gorice in Beograda.

Veterani_Crvena_Zvezda_Nova_Gorica_06.09.2010_010.jpg

 

 

 

Novogoriški veterani na stadionu Crvene Zvezde.

Veterani_Crvena_Zvezda_Nova_Gorica_06.09.2010_050.jpg

 

 

 

Vitko Uršič s šalom Crvene Zvezde. Ob njem predsenik ND Gorica in član veteranske ekipe Robert Vrtovec.

Veterani_Crvena_Zvezda_Nova_Gorica_06.09.2010_046.jpg

 

 

 

 

Foto: ND Gorica

ND Gorica - vse pravice pridržane.