Lepa deževna točka iz Ljubljane

Nova Gorica, 25.09.2010

Z Olimpijo brez zadetkov, Galešić že zaigral

V ljubljanskih Stožicah sta domača Olimpija in Hit Gorica odigrali dopadljivo tekmo, ki pa se je zaključila brez zadetkov in zmagovalca. To je tretji neodločen rezultat varovancev Davida Peršiča v letošnji sezoni.

Gostujoči trener je na vrata namesto poškodovanega Vasje Simčiča postavil Anžeta Rupnika. Na mesto centralnega branilca se je vrnil Aris Zarifović, na klopi pa je srečanje pričel Goran Galešić, ki je priložnost za igro dobil v drugem delu.

Novogoričani so srečanje pričeli obetavno. Dobra, zgoščena postavitev je domačim onemogočala izpeljavo napadov. Ob tem so bili gostje aktivni v ofenzivnem delu igre. Po neuspelih strelih Kurtića, Kršiča in Arčona je z lobom s polovice igrišča poizkušal branilec Zarifović. V tem obdobju je imela Hit Gorica več časa žogo v svoji posesti in nadzorovala dogajanje na igrišču.

Še pred koncem polčasa je nevaren prosti strel izvedel Kršič, za Olimpijo pa sta neuspešno streljala Zeljković in Bešić.

Tudi v drugem polčasu je mlada gostujoča vrsta pokazala velik potencial. Zeljković je imel  po odmoru prvo resno priložnost za Olimpijo, ki je najnevarnejše zapretila v 66. minuti, ko je iz bližine zgrešil Škerjanc.

Belo-modri so bili nevarni predvsem iz prekinitev. Spolzka žoga je domačemu vratarju Botonjiču povzročala kar precej preglavic, ki pa tako zanj kot za Olimpijo niso bile usodne. Žoge Kršiča, Zarifovića, Kurtića in Velikonje niso zadele cilja.

Olimpija je v 75. minuti po strelu Zeljkovića zadela vratnico, na drugi strani pa je močno streljal Velikonja, a se mreža ni zatresla. Ob koncu sta cilj poizkušala zadeti še Arčon in Galešić iz prostega strela.

V deževnem vremenu na razmočenem igrišču so Novogoričani pokazali pravi obraz. Razmerje v kotih je bilo 8:6 za belo-modre, skupno število strelov pa je z 11:9 pripadlo Ljubljančanom. Navedena statistika dokazuje, da smo v Stožicah spremljali odprto in zanimivo srečanje.

 

Olimpija Ljubljana : Hit Gorica 0:0

Štadion ŠRC Stožice, sodniki: Skomina, Zirnstein in Košanc (vsi Koper).

Olimpija: Botonjić, Kašnik, Jović (od 46. Al. Vučkić), Škerjanc, Rujović, Andjelković, Bešić (od 62. Lovrečič), Šokota, Zeljković, Božič, Salkić.

Hit Gorica: Rupnik, Zarifović, Balažic, Kršić (od 70. Galešić), Velikonja, Kurtič, M. Mevlja, Arčon, Komel, Širok, Jogan (od 72. Demirović).

Rumeni kartoni: Jović, Rujović; Zarifović, Kršić.