Dobimo se v soboto ob 18. uri v Športnem parku. Za 22. zmago nad Mariborom!

Nova Gorica, 30.09.2010

Vabljeni na ogled derbija.

Potem ko se je sinoči na stadionu ŠRC Stožice v Ljubljani odvijal derbi med Olimpijo in Mariborom, so pričakovanja vseh primorskih, goriških športnih navdušencev že usmerjena v sobotni primorsko – štajerski derbi, ki se bo v Športnem parku pričel ob 18. uri.

Obe moštvi sta v letošnji sezoni prikazali dobre igre, pri obeh ekipah nastopa vrsta mladih talentiranih nogometašev. Mariborčani so kot državni prvaki doslej še brez poraza. Z 1:0 so dobili tudi včerajšnji derbi in v Novo Gorico prihajajo kot favoriti.

To pomeni dodano motivacijsko vrednost mladi domači enajsterici, ki je že v prvih 11. krogih letošnjega prvenstva predstavila nove nadarjene nogometaše, v pretežni meri iz lastne nogometne šole. Kot na dlani je, da so izkušnje na stani Štajercev, a so derbiji vselej nepredvidljivi in kot takšni dopuščajo možnost presenečenja.

V taboru belo-modrih so mirni. Zavedajo se svojih odlik, tako igralci kot strokovno vodstvo pa si želijo občutne podpore s tribun.

Hit Gorica in Maribor sta doslej v 1. SNL odigrala 62 medsebojnih srečanj. Mariborčani so se veselili 31 krat, Novogoričani pa 21 krat. Deset tekem se je končalo brez zmagovalca, trenutna razlika v zadetkih pa je 105:81 za vijolične.

Nekoliko drugačna je statistika, ki se nanaša na dvoboje v Športnem parku. Na 29. tekmah so se domači veselili 15 zmag, osemkrat so v mestu vrtnic slavili Mariborčani, šest tekem pa se je zaključilo z remijem. Razlika v zadetkih je 51:38 v korist belo-modrih.

Zadnji dvoboj sta ekipi odigrali v 3. krogu letošnjega prvenstva, ko so v Ljudskem vrtu s 3:1 slavili domači. Lani sta dve tekmi pripadli Mariboru, zadnja se je v Športnem parku zaključila s 3:3.

Hit Gorica je zadnjo zmago nad Štajerci slavila v 1. krogu lanskega prvenstva, ko je v Ljudskem vrtu zmagala z 1:0. Zadnja domača zmaga nad Mariborčani pa sega v 25. krog sezone 2008/09. Dne 20.5.2009 je bilo v Športnem parku 3:0.

V soboto je čas za nov uspeh. Mladostna navihanost domačih nogometašev je največji adut belo-modrih. Derbiji so bili vselej dopadljivi, s številnimi uspešnimi akcijami, priložnostmi in zadetki.

Več kot dovolj razlogov, da se v soboto ob 18. uri dobimo v Športnem parku. Vabljeni!