Ob 18. uri primorski derbi

Nova Gorica, 22.10.2010

Vabljeni v Športni park!

Še devet ligaških krogov nas loči do dolgega zimskega premora v Prvi ligi. Novogoričani se bodo na prvi od devetih tekem v soboto ob 18. uri na domačem stadionu v Športnem parku pomerili z ekipo Luke Kopra.

Koprčani so aktualni državni prvaki, ki trenutno zasedajo četrto mesto na lestvici. Pred kratkim so na mesto prvega moža strokovnega vodstva postavili novo ime. To je stari znanec Novogoričanov Primož Gliha, ki je Hit Gorico vodil v sezoni 2008/09. Pri rumeno-modrih letos nastopa tudi Milan Osterc, najboljši strelec novogoriškega kluba vseh časov.

Belo-modri so, kljub bolečemu sredinemu porazu v Spodnji Šiški, ohranili upanje na pokalno napredovanje. Neuspeh s 2:4 ima z dvema zadetkoma v gosteh tudi nekaj pozitivnega pridiha, čeprav bo potrebno popraviti zbranost v končnici tekme.

Toda srečanje v Ljubljani je po treh sušnih tekmah prineslo nova zadetka ekipe in nova zadetka Etiena Velikonje. Prav na prebujenje slednjega smo čakali precej časa in vsi lahko le upamo, da bo ta mladi napadalec končno ulovil pravo strelsko formo.

Trener David Peršič in pomočnik Miran Srebrnič imata za zdaj na voljo vse igralce. Po prisilnem počitku v prejšnjem krogu se vrača centralni branilec Gregor Balažic, taktika mladega domačega moštva pa bo previdnejša od gostujoče igre. Kaznovanih igralcev k sreči ni.  

Naj spomnimo, da so Koprčani za Novogoričane v zadnjem času zelo neugoden nasprotnik. Tudi edini letošnji dvoboj so z 1:0 dobili igralci s slovenske obale.   

Veliko bo odvisno tudi od domače publike, ki je z obuditvijo navijaške skupine Terror boys dobila dodano vrednost.