V sredo ob 17. uri povratna tekma HPS

Nova Gorica, 26.10.2010

Interblock ima prednost s 4:2

 

V sredo ob 17. uri bo na stadionu v Športnem parku na sporedu drugo dejanje četrtfinalnega obračuna v Hervis pokalu Slovenije med Hitom Gorico in IB Interblockom.

Kot je znano, so prvo tekmo pred tednom dni v Ljubljani dobili domači s 4:2, čeprav so imeli belo-modri vse do 77. minute prednost z 2:1. Padec koncentracije je botroval k porazu, zato so Novogoričani pred povratnim dvobojem še toliko bolj nabrušeni.

Optimizem domačim vzbuja tudi obetaven drugi polčas sobotnega primorskega derbija s Koprčani. Obe mladi vrsti doživljata nihanja, kar se je pokazalo tudi v ligaškem nastopu Ljubljančanov. Ti so kot vodilno moštvo druge lige v nedeljo doma klonili proti peti ekipi Dravi s Ptuja z 1:2.

Trener belo-modrih David Peršič lahko računa na vse nogometaše. Na zadnjih dveh tekmah se je popravila realizacija. Obakrat so fantje dosegli po dva zadetka, nobene ovire ni, da ne bi dosežka ponovili tudi v sredo.

Forma napadalcev se očitno dviguje, veliko pa bo odvisno od zbranosti v zadnjem delu srečanja. Novogoričanom za napredovanje v polfinale šteje zmaga vsaj z dvema zadetkoma razlike, ob tem da gostje ne dosežejo več kot dva gola.

Novogoričani so se zadnjič v polfinale tekmovanja za pokal Slovenije uvrstili pred dvema sezonama, ko so v polfinalu nato klonili proti Koprčanom.

ND Gorica vabi vse nogometne navdušence in ljubitelje športa na ogled četrtfinalnega obračuna Hervis pokala Slovenije, ki bo v sredo 27. oktobra ob 17. uri v Športnem parku.