Prva tekma pred vrati

Nova Gorica, 12.02.2011

Srebrnič in Plut: izjemna motivacija, intenzivni treningi

Po dveh treninga polnih dnevih nogometaše Hita Gorice v nedeljo ob 15.30 čaka prva pripravljalna tekma v Turčiji. V Beleku se bodo pomerili z romunsko ekipo ACF Gloria Bistrita.

Enajsta ekipa elitne romunske lige končuje svoje priprave v Antalyji, saj jo že čez sedem dni čaka prva tekma spomladanskega dela državnega prvenstva. Nasprotnik je torej že optimalno pripravljen na tekmovalno sezono, Novogoričani pa dokončno formo pilijo prav na trenutnih pripravah.

Razveseljivo je, da lahko strokovni štab računa na vse fante. Odlično vzdušje v ekipi potrjuje tudi pomočnik trenerja Miran Srebrnič: ''Igralci so zelo motivirani. Pogoji za delo so zelo dobri, treningi pa potekajo po planu. Sedaj pričakujemo prijateljske tekme, kjer se bo videlo pravo kakovost posameznih igralcev. Te tekme bodo tudi osnova za prvenstvene nastope.''

Dvoboj z romunskim predstavnikom nestrpno pričakuje tudi novi član ekipe Belokranjec Vito Plut, ki se je kot napadalec na preteklih tekmah že izkazal. Občutke je opisal takole: ''Priprave so se začele po planu. Prvi dnevi so izredno zanimivi. Prvič sem v Turčiji, tako hotel kot igrišča so zelo v redu, ravno tako je vzdušje v ekipi zelo dobro. Treningi so, kot se za priprave spodobi, zelo intenzivni, vendar moramo zdržati ta tempo, da bomo čim bolj pripravljeni za prvenstvo.''

Kot zanimivost povejmo, da je novogoriško odpravo v Turčiji nekoliko presenetila nepričakovana poškodba tehničnega vodje ekipe Rojana Devetaka. Ta je že pod strokovnim maserskim vodstvom in bo, tako pričakujemo, poškodbo saniral do pričetka prvenstva.
 

ND Gorica - vse pravice pridržane!