Peršič, Arčon in M. Mevlja: ''Kljub porazu dobra igra''

Nova Gorica, 15.02.2011

Bolgari drugi zadetek dosegli iz prehitka

Hit Gorica je zaključila s svojim drugim nastopom na pripravah v Turčiji. Proti bolgarskemu prvoligašu PFC Cherno More iz Varne so Novogoričani klonili z 0:2, a z igro niso razočarali.

Srečanje je potekalo v precej visokem ritmu, nasprotnika sta bila enakovredna. Novogoričani so imeli v prvem delu igre dve imenitni priložnosti za zadetek. Tako Franklin Vicente kot Vito Plut sta bila nenatančna, zato pa so napako obrambe belo-modrih za vodilni zadetek izkoristili Bolgari. Ti so povedli v 30. minuti tekme.

V nadaljevanju so kljub menjavam belo-modri obdržali soliden nivo igre. Bolgari so do dvojne prednosti prišli v 55. minuti po zadetku iz prehitka (prepovedanega položaja). Novogoričani se niso predali in korektno odigrali tudi po dvojnem zaostanku.

Najlepši priložnosti je v drugem delu zamudil Sandi Arčon, ob tem pa bi lahko belo-modri zadeli tudi po prekinitvi, ki je žoga za las zletela mimo vrat.

Zaradi poškodbe ni igral branilec Boris Mijatović, priložnosti iz istega vzroka ni dobil niti Dalibor Stojanović, ki pa bo nared za prihodnje srečanje. Bolezen je načela mladega Nejca Praprotnika.

To je na drugi tekmi drugi poraz Novogoričanov, ki jih v Antalyji čakata še dve tekmi s primerljivima nasprotnikoma.

Trener Hita Gorice David Peršič je za nd-gorica.com povedal: ''Zadovoljen sem z igro, nikakor ne z rezultatom. Odigrali smo zelo solidno, precej bolje kot na prvem srečanju proti Romunom. Škoda ker iz nekaterih lepih priložnosti nismo zadeli. Moramo popraviti realizacijo, ki nas je v preteklosti že tepla. Veseli me, da so fantje pokazali pravi pristop in smo skozi celotno srečanje držali visok ritem igre.'' 

Zvezni igralec Miha Mevlja je svoje občutke izrazil takole: ''Začeli smo dobro, žogo smo imeli več v posesti. Bolgarska ekipa ni bila nevarna. Imeli smo tudi nekaj priložnosti, ki bi jih morali realizirati, a jih žal nismo. Kot na prejšnji tekmi, smo tudi na tej prejeli dva poceni zadetka. Pojavljajo sem nam napake, ki jih moramo odpraviti. Malo se nam pozna utrujenost. V prihajajočih dveh tekmah moramo izboljšati realizacijo, v ostalih elementih igre pa smo precej napredovali in pred prvenstvom bomo dosegli optimalno formo.''

Napadalec Sandi Arčon je dodal: ''Nasprotnik je bil primeren, vendar niti ne preveč nevaren. Posest žoge je bila celo tekmo v naš prid. Priigrali smo si nekaj priložnosti, ki jih na žalost nismo izkoristili. Drugi polčas smo bili, po mojem mnenju, bistveno boljši. Škoda, da smo drugi gol prejeli iz ''ofsajda''. Tekma bi se lahko drugače razpletla. Pozna se utrujenost pri realizaciji, ki nam šepa. Upamo, da bomo v prihodnjih tekmah tu ta element igre bistveno izboljšali.''

Prijateljska tekma

Hit Gorica : PFC Cherno more Varna (Bolgarija) 0:2

Strelca: 0:1 Ratnikov 33', 0:2 Atanasov 49'

Postava Hita Gorice: Simčič (od 46. Rupnik), Buzeti (od 46. Jogan A.), Širok, Mevlja M. (od 46. Vidić), Kršić (od 46. Rakušček), Galešić (od 46. Jogan K.), Martinović (od 46. Arčon), Vicente (od 46. Žigon), Zarifović (od 56. Gregorič), Plut (od 56. Kravanja), Mevlja N. (od 76. Šuligoj).

Utrinka s tekme:

go_-___erno_more_2.JPG

 

 

 

 

go_-___erno_more.JPG

 

 

 

 

Foto: ND Gorica

ND Gorica - vse pravice pridržane!