V četrtek ob 14.15 proti FC Jiangsu Sainty s Kitajske

Nova Gorica, 16.02.2011

Pričakovan povratek Daliborja Stojanovića

Na pripravah v kraju Colakli Side v Turčiji so Novogoričani v sredo znova opravili dva treninga. Po dveh napornih tekmah proti romunski ekipi ACF Gloria Bistrita (poraz z 2:3) ter bolgarskemu klubu PFC Cherno more iz Varne (poraz 0:2) je pri igralcih že čutiti nekaj utrujenosti. Kljub temu so enotni, da bodo priprave do konca opravili na polno in v prihajajočih dveh srečanjih še oplemenitili svojo formo.

V četrtek Hit Gorico čaka že tretja tekma v petih dneh. Nasprotnik bo kitajski prvoligaški klub FC Jiangsu Sainty. Lansko sezono so igralci tega moštva končali na 11. mestu v najmočnejši kitajski ligi. V letu 1997 in 2008 so bili kitajski državni prvaki. S trenerskega mesta jih vodi Slovak Jan Kocian.

Novogoričani so za tekmo pripravljeni. Kot na prejšnjih dveh srečanjih, bo tudi tokrat trener David Peršič priložnosti ponudil več kot 20 igralcem.

Morda bo po hudi poškodbi, ki jo je staknil pred pol leta na tekmi znova nastopil zvezni igralec Dalibor Stojanović. Kot je znano, je še vedno poškodovan branilec Boris Mijatović, bolezen pa je prizadela mladega Nejca Praprotnika.

Tekma proti kitajskemu moštvu se bo v kraju Belek pričela ob 15.15 po turškem oz. ob 14.15 po slovenskem času.