V soboto zadnja preizkušnja

Nova Gorica, 18.02.2011

Nasprotnik je Napredak Kruševac iz Srbije

Številni treningi in doslej tri odigrane pripravljalne tekme so v tabor Hita Gorice v Turčiji prinesle optimizem. Resda so Novogoričani vse preizkušnje izgubili, a je napredek v igri viden iz srečanja v srečanje.

Zadnji nastop na turških tleh belo-modre čaka v soboto ob 15. uri po lokalnem času, ko se bodo v kraju Kundu pomerili s srbsko ekipo FK Napredak Kruševac. Srbsko moštvo je trenutno osmouvrščeno v drugi ligi, v lanski sezoni pa je nastopalo med elitnimi klubi, kjer pa se ni uspelo obdržati. Napredak je doslej dvakrat nastopil v evropskih pokalih. V sezoni 1980/81 je klonil proti nemškemu Dynamu iz Dresdna, v sezoni 2000/01 pa je sprva premagal estonski Tulevik, nakar je izgubil proti grški OFI Kreta.

Novogoričani so kljub napornim treningom pripravljeni na novo preizkušnjo. Zagotovo ne bosta nastopila branilec Boris Mijatović, ki je prav v petek pričel z lažjimi treningi, ter še vedno nekoliko oboleli Nejc Praprotnik. Videli bomo v kakšnem stanju je Goran Galešić. Vsi ostali bodo kandidirali za nastop na zadnji tekmi.

Doslej je Hit Gorica z 2:3 (zadetka sta dosegla Vito Plut in Kris Jogan) klonila proti romunski AFC Gloria Bistrita, z 0:2 proti bolgarskemu PFC Cherno more iz Varne, na zadnjem srečanju pa je bil z 1:3 boljši kitajski FC Sainty (gol je za Gorico dosegel Franklin Vicente).

V soboto popoldan bomo torej videli, kako se je razpletlo zadnje srečanje, ki bo hkrati zadnje dejanje priprav v mestecu Colakli Side pri Antalyji. V nedeljo se bodo namreč Novogoričani vrnili v domovino.