Ob 18. uri gostovanje v Mariboru

Nova Gorica, 05.03.2011

Prenos tekme si lahko ogledate na Šport TV 2.

Le nekaj ur nas še loči od drugega nastopa nogometašev Hita Gorice v spomladanskem delu prvenstva. Ob 18. uri bodo v Ljudskem vrtu gostovali pri vodilnem moštvu lige Mariboru. Prenos srečanja bo na Šport TV 2 s pričetkom ob 17.55.

Ekipi sta se v letošnji sezoni pomerili dvakrat. V 3. krogu so bili v Mariboru s 3:1 boljši domači nogometaši, vijolični pa so dobili tudi drugo medsebojno srečanje v 12. krogu v Športnem parku. Rezultat je bil 0:2.

V dosedanjih osemnajstih sezonah sta moštvi odigrali že 63 medsebojnih prvenstvenih tekem. 33 jih je bilo v Mariboru, 30 v Novi Gorici. Skupna statistika je v prid Štajercem, ki so slavili na 32 srečanjih. 21 so jih dobili Novogoričani, deset pa se jih je končalo brez zmagovalca. Gol razlika je 107:81 za Maribor.

V Ljudskem vrtu sta se tekmeca pomerila 33 krat. Domači so slavili na 23 tekmah, šest zmag so si priborili belo-modri, le štiri tekme so se zaključile z remijem. Razlika v zadetkih je 67:30.

Zadnja zmaga Hita Gorice v Mariboru je stara nekaj več kot poldrugo leto. V 1. krogu preteklega prvenstva 2009/2010 so belo-modri z zadetkom Gorazda Gorinška zmagali z 1:0. Od sedanje zasedbe so tedaj nastopili Vasja Simčič, Admir Kršič, Goran Galešić, Danjel Rakušček, Miha Gregorič, Sandi Arčon in Dejan Žigon.

O pričakovanjih pred srečanjem lahko preberete na nd-gorica.com. Podala sta jih trener moštva David Peršič ter zvezni igralec Miha Mevlja.