V soboto ob 18. uri pomagajmo belo-modrim!

Nova Gorica, 11.03.2011

Proti Celjanom za potrditev zmage iz Ljudskega vrta.

Tretje srečanje v spomladanskem delu sezone bodo Novogoričani v soboto ob 18. uri v Športnem parku odigrali proti CM Celju.

Zaradi rumenih kartonov bo tekmo primoran izpustiti branilec Aris Zarifović.

Doslej sta ekipi v 19. letih Prve lige odigrali 63 medsebojnih tekem. 26 zmag so zabeležili belo-modri, 21 krat so bili boljši Celjani, 16 srečanj pa se je končalo z remijem. Hit Gorica ima z 92:76 boljšo razliko v zadetkih.

V Športnem parku je bilo doslej 33 dvobojev. 18 so jih dobili domači, 7 gostje, osemkrat pa sta se moštvi razšli brez zmagovalca. Razlika v zadetkih: 54:34.

Statistika govori v prid belo-modrih, v letošnji sezoni pa imajo boljši izkoristek Celjani. V 4. krogu Prve lige 2010/11 so v Športnem parku Novogoričani vse do 80. minute vodili s 3:0, nakar je Štajercem uspel izjemen preobrat, v katerem so uspeli rezultat izenačiti. V 13. krogu pa so v Celju z 1:0 slavili domači.

Sobotna tekma bo torej priložnost, da se belo-modri prvič v tej sezoni razveselijo zmage nad celjskim moštvom.

ND Gorica sporoča, da bo tudi na tokratni tekmi spremljevalni program za navijače. Tako na začetku srečanja kot med odmorom se bo na zelenici Športnega parka predstavila nadarjena selekcija U-8 nogometne šole Hita Gorice.

Naši mladi nogometaši bodo med odmorom na tribune brcnili dve žogi. Kdor ju bo ujel, bo imel priložnost sodelovanja v nagradni igri. Kandidata se bosta potegovala v natančnosti streljanja na majhna nogometna vrata.

Tako Vas vabimo, da se nam ob 18. uri pridružite v Športnem parku. Pozdravite junake, ki so kot prvi letos premagali vodilni Maribor in pomagajte fantom, da bodo to zmago potrdili tudi z uspehom proti CM Celju. Se vidimo v Športnem parku!