Ob 18. uri na Bonifiki primorski derbi!

Nova Gorica, 16.03.2011

Novogoričani se bodo srečali s številnimi nekdanjimi soigralci.


Danes ob 18. uri se bosta na Bonifiki v primorskem derbiju pomerili Luka Koper in Hit Gorica. Prenos dvoboja bo na Šport TV1.
 
Doslej sta se ekipi srečali na 52 tekmah. Novogoričani so dobili 21 srečanj, 16 so jih v svojo korist odločili nogometaši iz Kopra, 15 tekem pa se je končalo z remijem. Skupna razlika v zadetkih je 66:74 za Hit Gorico.

Na Obali so na 27 srečanjih domači zabeležili 11 zmag. Devetkrat sta se moštvi razšli brez zmagovalca, medtem ko so se na Bonifiki Novogoričani veselili sedemkrat.

V letošnjem prvenstvu sta se ekipi pomerili dvakrat. V 5. krogu so kot gostitelji v Športnem parku Koprčani slavili z 1:0. Na drugi tekmi v 14. krogu pa sta se nasprotnika razšla brez zmagovalca z 2:2. Za belo-modre sta bila tedaj uspešna Enes Demirović ter Kris Jogan, medtem ko je za Luko Koper dvakrat zadel Milan Osterc, dolgoletni član Hita Gorice in tudi najboljše strelec ND Gorica vseh časov.

Kot je znano, za Novogoričane ne bo mogel zaigrati Sandi Arčon. V moštvo se vrača Aris Zarifović. Zaradi poškodb bodo odsotni Amedej Vetrih, Luka Volarič, Enes Demirović in Kris Jogan, medtem ko Welle Ndiaye še ni dovolj pripravljen za nastop.

V vrstah Kopra bodo zaigrali tudi nekateri nekdanji igralci Hita Gorice. To so napadalec Milan Osterc, branilca Bojan Dukić in Enes Handanagić ter zvezna igralca Nebojša Kovačević in Mitja Brulc. Trener Luke Kopra je Primož Gliha, ki je Hit Gorico vodil v sezoni 2008/09. 

Upamo, da bodo Novogoričani ponovili predstavo iz Maribora in se tudi z Bonifike vrnili s tremi točkami. Dajmo, plavi!