Uroš Dovžak: 'Z uvodom smo zadovoljni.'

Nova Gorica, 23.03.2011

V prvih petih nastopih v letu 2011 so nogometaši Hita Gorice dosegli dve zmagi (proti Mariboru z 2:1 in proti Primorju s 4:1), dva remija (s CM Celjem 1:1 ter z Luko Koprom 2:2), enkrat pa so nasprotniku morali priznati premoč (Olimpiji z 1:3). Osvojili so osem točk, kar je v skladu s pričakovanji. Oceno dosedanjih nastopov je podal športni direktor ND Gorica Uroš Dovžak.

''S točkovnim izkupičkom smo zadovoljni. Na prvih petih tekmah se je pokazalo, da ima ekipa velik potencial. Fantje so pokazali svojo kakovost. Seveda so bila tudi nihanja, kar smo glede na mladost ekipe tudi pričakovali. Imamo najmlajšo ekipo v ligi in skupaj z Mariborom tudi najbolj perspektivno,'' je uvodno razmišljanje obelodanil Dovžak.

Dov__ak_Uro___-_portret.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Uroš Dovžak

Po zelo obetavnem začetku spomladanskega dela je športni direktor odgovori na vprašanje o morebitnih višjih ciljih: ''Naši cilji se zaradi dobrih dosedanjih izidov in uspešnih iger niso zvišali. Po zmagi nismo nikoli zganjali evforije, tako kot iz porazov ne delamo tragedij. Gremo po začrtani poti. Letošnji cilj je uveljavitev aktualne zasedbe, za katero mislim, da je boljša kot tista v jesenskem delu prvenstva. Igralci si morajo nabrati izkušnje. Zelo smo veseli, ker imamo kar nekaj članov mlade reprezentance. Ob urejenem in dobrem finančnem stanju kluba bomo prihodnje leto merili na najvišja mesta. Veliko bo odvisno predvsem od financ in zmožnostmi, da v moštvu zadržimo čim več sedanjih igralcev.''

Uroš Dovžak je posebej za nd-gorica.com ocenil tudi najnovejše okrepitve: ''Zimski prestopni rok se je iztekel tako, kot smo si želeli. Uspeli smo s prodajo nekaterih uveljavljenih igralcev, na njihova mesta pa smo pripeljali odlične zamenjave. S tem smo uspeli ekipo tudi okrepiti. Napadalca Vito Plut in Franklin Vicente sta se že izkazala z zadetki. Alen Jogan nam je na boku prinesel sigurnost in konstantno igro. Tudi Rok Buzeti je že pokazal, da je zelo kakovosten igralec. Potreboval je nekaj časa za prilagoditev. Verjamem, da je Nemanja Vidić dolgoročno odlična naložba. Z vsemi smo zelo zadovoljni. Upam, da bodo tako tudi nadaljevali.''

Kot je znano, se bo državno prvenstvo nadaljevalo prihodnji petek 1. aprila, ko Novogoričani gostujejo v Domžalah. Med trenutnim reprezentančnim premorom pa bodo belo-modri v soboto ob 16. uri odigrali pripravljalno tekmo v Pulju proti ekipi NK Istra 1961.

O vsem boste obveščeni na nd-gorica.com. Zato nas spremljajte vsak dan!
   
ND Gorica - vse pravice pridržane!